Εκατομμύρια για δύο κιθάρες του Έρικ Κλάπτον και του Κερτ Κομπέιν

Πωλήθηκαν κιθάρες του Έρικ Κλάπτον και του Κερτ Κομπέιν Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Κιθάρες δύο παγκόσμιων θρύλων της μουσικής, των Κερτ Κομπέιν και Έρικ Κλάπτον, πωλήθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions.

Η πρώτη κιθάρα, μία Fender Mustang, που χρησιμοποίησε ο Κερτ Κομπέιν στην τελευταία περιοδεία των Nirvana, πωλήθηκε για 1,5 εκατ. δολάρια.

Υπήρξε η «αγαπημένη» κιθάρα του τραγουδιστή, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου. Δημοπρατήθηκε στο Νάσβιλ του Τενεσί, και ήταν άθικτη αν σκεφτεί κανείς ότι πολλές από τις κιθάρες του, τις έσπαγε επί σκηνής. 

Ο Κερτ Κομπέιν άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική, με επιτυχίες όπως «Smells Like Teen Spirit» και «Come as You Are», κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που σημαδεύτηκε από τον εθισμό του στην ηρωίνη και τη θυελλώδη σχέση του με την Κόρτνεϊ Λαβ, μέχρι που αυτοκτόνησε το 1994 σε ηλικία 27 ετών.

Η κιθάρα Gibson SG του Έρικ Κλάπτον, η «The Fool», πωλήθηκε για 1,3 εκατ. δολάρια και συνδέθηκε έντονα με την εποχή που ήταν μέλος στο συγκρότημα Cream.

Η εξατομικευμένη ψυχεδελική διακόσμησή της έκανε τη συγκεκριμένη κιθάρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του «Summer of Love» του κινήματος αντικουλτούρας του 1967.

Τα riffs σε τραγούδια το «Layla» και το «Sunshine of Your Love» του χάρισαν τη φήμη ενός εκ των σπουδαιότερων βιρτουόζων της κιθάρας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM