ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δωρεάν είσοδος απόψε στο μουσείο της Ακρόπολης

Δωρεάν είσοδος απόψε στο μουσείο της Ακρόπολης Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Απόψε η είσοδος στο μουσείο της Ακρόπολης είναι δωρεάν καθώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.

Το μουσείο της Ακρόπολης λειτουργεί με εκτεταμένο ωράριο ήδη από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσείων γιορτάστηκε πρώτη φορά στη Γαλλία το 1999 με την ονομασία «Άνοιξη των Μουσείων» -δύο χρόνια μετά την εκδήλωση του Βερολίνου με τίτλο «Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων» (Lange Nacht der Museen). 

Από το 2005 ονομάστηκε «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων» και γιορτάζεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο τον Μάιο, συνήθως το Σάββατο πριν από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου.

Το βράδυ αυτό τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους, δωρεάν, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες τους να απολαύσουν τις μόνιμες συλλογές τους, τις περιοδικές εκθέσεις που πιθανόν παρουσιάζουν και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει.

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4th Kournos Music Festival 2024

Πολιτισμός / Kournos Music Festival: Ο μοναδικός μουσικός θεσμός στην ακριτική Λήμνο επιστρέφει

Tο φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες του με τη λόγια μουσική, επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι με την τέταρτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, από 1 έως και 19 Αυγούστου 2024.
LIFO NEWSROOM
Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Πολιτισμός / Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί έκθεση με εποπτικό υλικό και προβολές από επιλεγμένα έργα του Ι. Μόραλη αλλά και μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή να διασκευάζει Τσιτσάνη σε τζαζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ