AΥΡΙΟ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Δίωξη εναντίον της Playmate που εξόργισε όλο το διαδίκτυο φωτογραφίζοντας και χλευάζοντας μια γυναίκα στα αποδυτήρια

Δίωξη εναντίον της Playmate που εξόργισε όλο το διαδίκτυο φωτογραφίζοντας και χλευάζοντας μια γυναίκα στα αποδυτήρια Facebook Twitter
1

Η εφημερίδα Los Angeles Times σχολιάζει πως η απόφαση για δίωξη της Dani Mathers, μιας πρώην Playmate, αποτελεί μια κίνηση ριζοσπαστική κατά της διαπόμπευσης του γυναικείου σώματος. Η υπόθεση της φωτογραφίας που η Mathers τράβηξε κρυφά σε ένα γυμναστήριο, πήρε μεγάλες διαστάσεις και καλύφθηκε από δημοσιεύματα σε όλα τα διεθνή μίντια δημιουργώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Η Mathers που στέφθηκε Playmate της χρονιάς το 2015, βρέθηκε στο στόχαστρο το περασμένο καλοκαίρι όταν παραβιάζοντας κάθε ιδιωτικότητα σε ένα γυμναστήριο, απαθανάτισε κρυφά με το κινητό της μια 70χρονη γυναίκα να κάνει μπάνιο στα αποδυτήρια.

Η Mathers δημοσίευσε τη selfie στο λογαριασμό της στο Snapchat χλευάζοντας την άγνωστη γυναίκα με αποτέλεσμα να εξοργίσει χιλιάδες χρήστες των social media, να απολυθεί από τη δουλειά της και τελικά να χάσει τoν τίτλο της Playmate. Αν και μερικές ώρες μετά εμφανίστηκε μετανιωμένη, δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα εναντίον της τελικά η αστυνομία του Λος Άντζελες η οποία όλο αυτό το διάστημα ερευνούσε την υπόθεση βρήκε το θύμα της που έγινε αντικείμενο χλευασμού. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε μεταδοθεί πως η 70χρονη θα κατέθετε μήνυση εναντίον της Μathers, προκειμένου να τη φέρει ενώπιον δικαιοσύνης. Η υπόθεση πέρασε στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα και η Mathers και οι αρχές ανέφεραν πως τιμωρώντας το μοντέλο θα επιδίωκαν να δώσουν ένα παράδειγμα που θα αποθαρρύνει τέτοια φαινόμενα.

Δίωξη εναντίον της Playmate που εξόργισε όλο το διαδίκτυο φωτογραφίζοντας και χλευάζοντας μια γυναίκα στα αποδυτήρια Facebook Twitter
H επίμαχη φωτογραφία που είχε δημοσιευτεί με το κεφάλι της γυναίκας να φαίνεται κανονικά


Οι εισαγγελείς συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι και τελικά τιμωρούν υποθέσεις που σχετίζονται με παραβίαση ιδιωτικής ζωής από ανθρώπους που φωτογραφίζουν κρυφά ανυποψίαστα θύματα σε εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου. Αλλά, οι νομικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι αυτή η περίπτωση σηματοδοτεί μια σπάνια στιγμή κατά την οποία οι αρχές αποφάσισαν δίωξη κατά του δημόσιου χλευασμού μέσω ενός τέτοιου περιστατικού. Η απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς γνωστοποιείται σε μια περίοδο που τα ζητήματα διαπόμπευσης για το σώμα και το βάρος ανθρώπων αποτελούν μεγάλο θέμα συζήτησης στα μίντια.

«Είμαι απογοητευμένος που η Dani Mathers κατηγορήθηκε για οποιαδήποτε παραβίαση», είπε ο δικηγόρος της ο οποίος επιμένει πως η Mather μετάνιωσε και πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό. O νομικός εκπρόσωπος του θύματος αναφέρει ωστόσο πως η «διαπόμπευση είναι ταπεινωτική, με συχνά επώδυνες και μακροπρόθεσμες συνέπειες, επιτίθεται στην ακεραιότητα του θύματος και το στιγματίζει».

Η Mathers πάντως αντιμετωπίζει πλέον εξάμηνη ποινή φυλάκισης και επιβολή κυρώσεων 1000 δολαρίων ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, η υπόθεση αυτή ίσως σηματοδοτήσει σειρά αντίστοιχων καταγγελιών και φέρει ενώπιον δικαιοσύνης και άλλα τέτοια περιστατικά.

Πολιτισμός
1

AΥΡΙΟ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Ρεπορτάζ / Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Σχολιάζουν στη LIFO για τη λήξη των καταλήψεων οι Γιάννης Μόσχος, Βασίλης Πουλαντζάς, Γιώργος Κουτλής, Δημήτρης Καραντζάς, Νίκος Καραθάνος, Νίκος Χατζόπουλος - Την επόμενη εβδομάδα το πρώτο showcase του Εθνικού
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ