Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του

Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του Facebook Twitter
Δημήτρης Ήμελλος/ Eurokinissi
0

Στα 57 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός, Δημήτρης Ήμελλος, βυθίζοντας τον καλλιτεχνικό κόσμο στη θλίψη.

Ο ηθοποιός κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, ύστερα από μακρά νοσηλεία, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Από τους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της ελληνικής θεατρικής σκηνής, υπηρέτησε την τέχνη του με επιμονή, προσήλωση και συνέπεια σε όλη την αξιοσημείωτη πορεία του.

Η αδελφή του, Αγγελική Ήμελλου, έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, χαρακτηρίζοντας τον Δημήτρη Ήμελλο «καμάρι της οικογένειας». «Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ αδερφέ μου. Ήσουν το καμάρι της οικογένειας μας! Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού μαζί με τον μπαμπά μας! Θα μου λείψεις καρδιά μου!» έγραψε χαρακτηριστικά, αναρτώντας παράλληλα μία κοινή φωτογραφία τους.

Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του Facebook Twitter

Ο καλλιτεχνικός κόσμος βυθίστηκε στο πένθος και ηθοποιοί έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τον φίλο και συνάδελφο που έχασαν στην κάμερα ψυχαγωγικών εκπομπών. Οι Γιάννης Κότσιρας, Έλενα Τοπαλίδου, Σπύρος Μπιμπίλας και Μανώλης Μητσιάς μίλησαν για τον Δημήτρη Ήμελλο στο Πρωινό. «Καλό ταξίδι υπέροχε Δημήτρη… Άνισος ο αγώνας σου», έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας στη λεζάντα της ανάρτησής του.

«Ο πόνος είναι μεγάλος, όσο και η απουσία σου Αντώνη Φραγκιαδακη. Αντίο…», έγραψε ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας του βιβλίου «Σασμός», στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη σειρά του ALPHA, στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Ο Μιχάλης Αεράκης, ο παπάς του «Σασμού» ανέφερε στον Alpha: «Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, κοίταξε πάντα ψηλά με χαμόγελο και αισιοδοξία. Τρία χρόνια στο Σασμό δεν υποδυόμασταν έναν ρόλο, ήμασταν οι ρόλοι, ήμασταν μια οικογένεια. Ο Δημήτρης ήταν ένας μαχητής, γενναιόδωρος άνθρωπος. Ερχόταν στα γυρίσματα με αβάσταχτους πόνους λόγω των χημειοθεραπειών. Του είχαν πει από το κανάλι να σταματήσει αλλά εκείνος ήθελε να συνεχίσει».

«Αδελφέ μου καλό σου ταξίδι… Σου χρωστώ ένα τάβλι», έγραψε επίσης, ο Μιχάλης Αεράκης, στο Instagram.

«Εκεί στη Νάξο σου, στην “απαλάμη του Θεού” γείρε αγαπημένε μας Δημήτρη. Δεν μπορούν δάκρυα και λόγια να αρθρώσουν πόσο μα πόσο πολύ θα μας λείψεις. Δημήτρη μου δεν σε πρόλαβα… Το βλέμμα της ψυχής σου θα το αγαπώ παντοτινά. Αχ Δημήτρη μας», έγραψε η Μαρία Τζομπανάκη στη λεζάντα της ανάρτησής της.

«Ένας από τους πιο γενναίους ανθρώπους… Καλό ταξίδι Δημήτρη…», έγραψε ο Βασίλης Μπισμπίκης στη λεζάντα της ανάρτησής του.

«Ξεκουράσου Δημήτρη… Θα μου λείψεις… Θα σε έχω μέσα στην καρδιά μου… Ξέρεις εσύ… Κουράγιο Φοίβο… Μας την έσκασε ο Αντώνης μας… νωρίς...», έγραψε ο Στάθης Μαντζώρος στη λεζάντα της ανάρτησής του.

«Αντίο φίλε μου .. Οι ρόλοι μπορεί να ανταλάσσουν λόγια για τον σκοπό μιας καθημερινής δουλειάς. Αλλά οι ανθρώπινες ματιές είναι εκείνες που μένουν για πάντα. Τυχερός για αυτή την ματιά που γνώρισα», έγραψε ο Γιώργος Γεροντιδάκης.

Ο Δημήτρης Λάλος μοιράστηκε ένα βίντεο με φωτιά, γράφοντας στη λεζάντα την ημερομηνία θανάτου του Δημήτρη Ήμελλου. Οι διαδικτυακοί του φίλοι τότε έσπευσαν να του συλλυπηθούν για την απώλεια του συναδέλφου του.

Δημήτρης Ήμελλος: Τον αποχαιρετούν στα social - «Τώρα είσαι στην αγκαλιά του Θεού με τον μπαμπά» λέει η αδελφή του Facebook Twitter

«Φίλε, δάσκαλε, μάγκα, ηθοποιάρα, τυπάρα. Αξέαχστος. Μεγάλο κενό» έγραψε ο Θανάσης Πατριαρχέας.

Δανάη Παππά και Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη έκαναν επίσης, αναρτήσεις.

Επίσης, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για τον χαμό του καλλιτέχνη.

«Έφυγε από κοντά ένας πραγματικά ηθοποιός ταγμένος στο θέατρο. Πάλεψε πολύ με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Εδώ στο Mega ήταν στη σειρά, Άγιος Παίσιος. Είχε γίνει γνωστός μέσα από τον Σασμό. Είχε αγαπηθεί πολύ από το ευρύ κοινό…» σημείωσε από την πλευρά του ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Η Ανθή Βούλγαρη συμπλήρωσε: «Νέος άνθρωπος, πάλευε δύο χρόνια με τον καρκίνο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια των καλλιτεχνών…».

«Τόσο σημαντικός, τόσο πρόωρος χαμός… Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του. Κρίμα για την τέχνη μας. Ήταν απόκτημα», έγραψε η Ελένη Ράντου σε ανάρτησή της στο Facebook.

Δημήτρης Ήμελλος: Ποιος ήταν ο ηθοποιός

Γεννημένος στις 12 Ιουνίου του 1967 στην Κυψέλη της Αθήνας, ο Δημήτρης Ήμελλος καταγόταν από τη Νάξο, από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο. Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με τέσσερα παιδιά και είχε έναν γιο, τον οποίο πάντα περιέγραφε ως το μεγαλύτερο δώρο της ζωής του.

Αν και ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, σύντομα ακολούθησε το πάθος του για την υποκριτική. Φοίτησε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Η καλλιτεχνική του αναζήτηση τον οδήγησε στη Μόσχα, όπου σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης.

Η καριέρα του στο θέατρο περιλάμβανε συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες και συμμετοχές σε παραστάσεις όπως: «Οιδίπους επί Κολωνώ», «Μήδεια», «Πέρσες», «Ερωτόκριτος», και «Ταρτούφος». Από το 2001 έως το 2007, υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, ενώ υπήρξε κομμάτι της σημαντικής ιστορίας του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, στο πλευρό του Λευτέρη Βογιατζή.

Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που τιμήθηκε με το Βραβείο Χορν το 2001 για την ερμηνεία του στην «Φρεναπάτη» του Τόνι Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού». Εμφανίστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 12 φορές με πιο πρόσφατη εκείνη του καλοκαιριού του 2022, στον «Αίαντα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Αργύρη Ξάφη για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου.

Η τελευταία του θεατρική εμφάνιση σημειώθηκε πέρυσι στο Θέατρο Πορεία, στο ρόλο του επιθεωρητή Πορφύρη Πετρόβιτς στο έργο του Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Η τρέχουσα σεζόν θα τον έβρισκε στην συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εθνικού Θεάτρου, «Ματαρόα στον ορίζοντα», σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή, από την οποία και αποχώρησε λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Δημήτρης Ήμελλος άφησε το στίγμα του και στην τηλεόραση, με σημαντικές εμφανίσεις στις σειρές «Το 10», «Καρυωτάκης», «Άγιος Παΐσιος» και πολλές άλλες. Η συμμετοχή του στην μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «Σασμός» στον Alpha τον έκανε, έστω και καθυστερημένα, δημοφιλή στο ευρύ κοινό.

Στον κινηματογράφο, ξεχώρισε για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως: Αλιόσα του Θανάση Σκρούμπελου (1999), Beautiful people του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη (2002), Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου (2004), Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2005), Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2008), Απ' τα κόκκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα (2011), Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου (2017), Η δουλειά της του Νίκου Labot (2018), Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντετμαν (2020).

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM
Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Πολιτισμός / Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τα υβριδικά πλάσματά του, ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ ρίχνει τη σκιά του στη διοργάνωση - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Πολιτισμός / Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ «ρίχνει τη σκιά του» στον θεσμό - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εισαγάγει ή προτείνει μια σειρά από μέτρα, τα οποία οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσουν την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM
2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Πολιτισμός / 2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Με κοινοτικό χαρακτήρα και χωρίς κερδοσκοπικό προσανατολισμό, η διοργάνωση βασίζεται στη συλλογική εργασία και στην ελεύθερη συνεισφορά των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνει ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος
LIFO NEWSROOM