«Δημήτρη μου δεν σε πρόλαβα» - Η ανάρτηση της Τζομπανάκη για τον θάνατο του Ήμελλου

«Δημήτρη μου δεν σε πρόλαβα» - Η ανάρτηση της Τζομπανάκη για τον θάνατο του Ήμελλου Facebook Twitter
Φωτ. Δημήτρης Ήμελλος / EUROKINISSI
0

Το δικό της αντίο θέλησε να πει η Μαρία Τζομπανάκη στον Δημήτρη Ήμελλο, μέσω μίας συγκινητικής ανάρτησής στα social media.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Ήμελλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 χρονών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αγαπητός ηθοποιός έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή εργαζόταν και δε κατέθεσε τα όπλα.

Η Μαρία Τζομπανάκη , η οποία συνεργάστηκε μαζί του επί τρία χρόνια στη σειρά «Σασμός», αποχαιρέτησε τον συνάδελφό της με μία φωτογραφία του, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντάς του μεταξύ άλλων πως «δεν μπορούν δάκρυα και λόγια να αρθρώσουν πόσο μα πόσο πολύ θα μας λείψεις».

«Εκεί στη Νάξο σου, στην «απαλάμη του Θεού» γείρε αγαπημένε μας Δημήτρη. Δεν μπορούν δάκρυα και λόγια να αρθρώσουν πόσο μα πόσο πολύ θα μας λείψεις. Δημήτρη μου δεν σε πρόλαβα… Το βλέμμα της ψυχής σου θα το αγαπώ παντοτινά. Αχ Δημήτρη μας» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η ηθοποιός.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ήμελλος

Ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της ελληνικής θεατρικής και τηλεοπτικής σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, βυθίζοντας τον καλλιτεχνικό κόσμο στη θλίψη.

Γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1967 στην Κυψέλη της Αθήνας, ο Δημήτρης Ήμελλος καταγόταν από τη Νάξο, από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο. Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με τέσσερα παιδιά και είχε έναν γιο, τον οποίο πάντα περιέγραφε ως το μεγαλύτερο δώρο της ζωής του.

Αν και ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, ο Δημήτρης Ήμελλος σύντομα ακολούθησε το πάθος του για την υποκριτική. Φοίτησε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Η καλλιτεχνική του αναζήτηση τον οδήγησε στη Μόσχα, όπου σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ).

Η καριέρα του στο θέατρο περιλάμβανε συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες και συμμετοχές σε παραστάσεις όπως: «Οιδίπους επί Κολωνώ», «Μήδεια», «Πέρσες», «Ερωτόκριτος», και «Ταρτούφος». Από το 2001 έως το 2007, υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού. Το 2001 έγινε ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το Βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη «Φρεναπάτη», ενώ το 2005 απέσπασε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας του περιοδικού Αθηνόραμα για τον ρόλο του στο έργο «Μολιέρος».

Ο Δημήτρης Ήμελλος άφησε το στίγμα του και στην τηλεόραση, με σημαντικές εμφανίσεις στις σειρές «Το 10», «Σασμός», «Καρυωτάκης», «Άγιος Παΐσιος» και πολλές άλλες. Στον κινηματογράφο, ξεχώρισε για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «Bank Bang», «Delivery», και «Ράφτης». Ο Δημήτρης Ήμελλος έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, δίνοντας ένα παράδειγμα ανθρώπου που μέχρι την τελευταία στιγμή εργαζόταν και δε κατέθεσε τα όπλα.

Η ίδια αυτή επιμονή και προσήλωση τον χαρακτήρισαν σε όλη αυτή την αξιοσημείωτη καλλιτεχνική του πορεία. Υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους, καλλιεργημένους και ευρυμαθείς ανθρώπους και η απουσία του στοιχίζει στην οικογένεια του ελληνικού θεάτρου την οποία υπηρέτησε με ευθύτητα και συνέπεια.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM