«Ήταν απίστευτα επώδυνο», είπε η Άμπερ Χερντ, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη δήλωση, μετά την «αυλαία» στην εκδίκαση της μήνυσης του Τζόνι Ντεπ κατά της Sun.

 

Έπειτα από τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες ακούστηκαν στο δικαστήριο πολλά για την προσωπική ζωή του πρώην ζευγαριού, έπεσε η αυλαία και πλέον αναμένεται η απόφαση. Ο Ντεπ είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στη Sun, για δημοσίευμα που τον παρουσίαζε ως άνθρωπο που χτυπούσε την Χερντ κατά τη διάρκεια του γάμου τους, καθώς η βρετανική εφημερίδα είχε υιοθετήσει τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του.

 

«Ήταν απίστευτα επώδυνο να ξαναζώ τη διάλυση της σχέσης μου, να αμφισβητούνται τα κίνητρα και η αλήθεια μου και να ακούγονται στο δικαστήριο και να μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο οι πιο τραυματικές και προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής μου με τον Τζόνι», δήλωσε η Άμπερ Χερντ στα σκαλιά του ανώτατου δικαστηρίου της Βρετανίας.

 

«Ήρθα για να καταθέσω ως μάρτυρας για να βοηθήσω το δικαστήριο. Μετά τα περιοριστικά μέτρα το 2016 και την οριστικοποίηση του διαζυγίου μου, το μόνο που ήθελα ήταν να προχωρήσω με τη ζωή μου. Θα προτιμούσα να μην είμαι εδώ», συνέχισε. Τόνισε ότι εμμένει στην κατάθεσή της και πρόσθεσε ότι εναποθέτει την εμπιστοσύνη της στη βρετανική δικαιοσύνη. Όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της, τη γιούχαραν οι φαν του Τζόνι Ντεπ, που κάθε ημέρα συγκεντρώνονταν έξω από το δικαστήριο.

 

 

 

Δικηγόρος Ντεπ: Παθολογική ψεύτρα η Χερντ

 

Λίγο νωρίτερα, στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ αποκάλεσε παθολογική ψεύτρα την Άμπερ Χερντ, ενώ είπε ότι εκείνη ήταν ο θύτης και όχι το θύμα της κακοποίησης στη σχέση.

 

«Από τα μεγαλύτερα μέχρι τα μικρότερα, η κ. Χερντ αποδείχθηκε απολύτως αναξιόπιστη μάρτυρας και, ειλικρινά, παθολογική ψεύτρα. Και δεν το λέω αυτό ελαφρά», είπε ο Ντέιβιντ Σέρμπορν στην αγόρευσή του.

 

«Το σημαντικό για τον κ. Ντεπ είναι να καθαρίσει το όνομά του από αυτoύς τους φρικτούς ισχυρισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα. Για εκείνον προφανώς τα πάντα είναι η φήμη του. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα αλλά η δικαίωσή του», είπε ακόμη ο δικηγόρος.

 

Ο Σέρμπορν αναφέρθηκε και σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο η Χερντ αναφέρει ότι χτυπά τον τότε σύζυγό της, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει τη ροπή της προς τη βία. «Το βασικό είναι ότι δείχνει πως εκείνη είναι ο θύτης, όχι ο κ. Ντεπ. Δεν είναι αυτός που χτυπούσε τη σύζυγό του. Αν ένας άνδρας είχε πει ότι η κ. Χερντ και είχε παραδεχθεί ότι παραδέχθηκε εκείνη, αν για παράδειγμα ήταν ο κ. Ντεπ, μπορείτε να φανταστείτε τι ανησυχία θα υπήρχε;», συνέχισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

 

Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε ακόμη ότι η Άμπερ Χερντ κατηγορεί όλους τους άλλους ότι λένε ψέματα. «Οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικοί λένε ψέματα», σημείωσε. «Μόνο η κ. Χερντ είναι σωστή πάντα», πρόσθεσε.

 

Ακόμη χαρακτήρισε «μαγικές» τις μελανιές που υποστηρίζει ότι είχε η Χερντ. «Εμφανίζονται μόνο όταν είναι μόνη της ή με φίλους αλλά ποτέ όταν είναι έξω ή όταν κάποιος ανεξάρτητος τους καταγράφει. Ήταν κλειδί για όλο αυτό, αλλά δεν πήγε στην αστυνομία ή το νοσοκομείο. Ο Ντεπ δεν είναι ο θύτης αλλά το θύμα ενδοοικογενειακής βίας», υπογράμμισε ακόμη ο δικηγόρος.

 

Σε ό,τι αφορά στη Sun, επεσήμανε ότι το άρθρο «δίκασε και καταδίκασε» τον Τζόνι Ντεπ για έναν ισχυρισμό που ο ίδιος έλεγε πάντα ότι είναι απολύτως αναληθής. «Προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας τον εαυτό του σε μια επώδυνη, δημόσια διαδικασία. Για ποιο άλλο λόγο ο κ. Ντεπ, θα εξέθετε τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Δεν έχει χτυπήσει ποτέ γυναίκα σε όλη του τη ζωή. Και κυρίως δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για κάτι τέτοιο, πέρα από την κ. Χερντ».

 

Με πληροφορίες από Guardian