Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2025: Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει με μια σειρά από δράσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2025: Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό με μια σειρά από δράσεις Facebook Twitter
Η είσοδος του Μουσείου Ακρόπολης/Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχοντας ετοιμάσει δράσεις για τους επισκέπτες του, με θέμα «Το μέλλον των μουσείων σε κοινωνίες διαρκών αλλαγών».

Οι ημέρες που θα πραγματοποιηθούν είναι το Σάββατο 17 Μαΐου και την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, .

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:

Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα είναι ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Όπως κάθε Σάββατο στις 11 π.μ., οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση «Υδάτινες Διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη». Με την καθοδήγηση αρχαιολόγου, οι επισκέπτες αναζητούν την αποτύπωση της αρχαίας αντίληψης για το νερό στα εκθέματα του Μουσείου που εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του, τόσο στο κτήριο όσο και στο «Μουσείο της Ανασκαφής» του.

Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση (https://events.theacropolismuseum.gr/) και προμήθεια εισιτηρίου ημέρας από τα ταμεία του Μουσείου την ημέρα της δράσης.

Το ίδιο απόγευμα, στις 6:30 μ.μ, στο πλαίσιο της νέας έκθεσης Allspice | Michael Rakowitz & Ancient Cultures που παρουσιάζεται από τις 13/05 έως τις 31/10/2025 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, σε συν-διοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, το Μουσείο φιλοξενεί στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» συζήτηση του καλλιτέχνη Michael Rakowitz με τη μία εκ των δύο επιμελητών της έκθεσης, κα Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια του ΝΕΟΝ.

Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο.   

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα εγκαινιάσει τις παρουσιάσεις της νέας περιοδικής έκθεσης Allspice | Michael Rakowitz & Ancient Cultures.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα παρουσιάσουν πρωτότυπα αρχαία αντικείμενα από τη Μεσοποταμία και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε έναν διάλογο με μια σειρά σύγχρονων έργων του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιρακινοαμερικανού καλλιτέχνη Michael Rakowitz.

Μέσα από την περιήγησή τους στην έκθεση, οι επισκέπτες θα «βιώσουν» ζητήματα απώλειας, λεηλασίας, βίαιου διωγμού ανθρώπων και πολιτιστικών αγαθών λόγω πολέμου, αποικιοκρατίας ή αναγκαστικής μετανάστευσης και θα αναλογιστούν τον ρόλο των μουσείων ως κιβωτών της ανθρώπινης ιστορίας, πηγής κατανόησης του παρελθόντος και παράγοντα διαμόρφωσης του μέλλοντος.

Πληροφορίες: Κυριακή 18/5, στις 10 π.μ. στα αγγλικά και στις 1 μ.μ. στα ελληνικά. Διάρκεια: 45 λεπτά. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ