Contagion: Στα γυρίσματα επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τον Τζουντ Λο ότι μια πανδημία είναι «αναπόφευκτη»

Contagion: Στα γυρίσματα επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τον Τζουντ Λο ότι μια πανδημία είναι «αναπόφευκτη» Facebook Twitter
0

Επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει τον Τζουντ Λο στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Contagion» ότι μια πανδημία ήταν «αναπόφευκτη».

O 47χρονος ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο θρίλερ του 2011 με υπόθεση μια θανατηφόρα ασθένεια που ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο που καλείται να αντιμετωπίσει την απειλή. Η Γκουίνεθ Πάλτροου υποδύεται την Ασθενή Μηδέν στην ταινία που απεικονίζει την ταχύτητα με την οποία μπορεί ένας ιός να γίνει παγκόσμια πανδημία.

 

Εννέα χρόνια μετά τα γυρίσματα της ταινίας, ο Τζουντ Λο αποκάλυψε στο περιοδικό GQ πως οι επιστήμονες στα γυρίσματα τον προειδοποίησαν ότι μια παρόμοια πανδημία ήταν «αναπόφευκτη».

«Υπήρχε απολύτως η αίσθηση ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί» είπε ο ηθοποιός. «Οι σπουδαίοι επιστήμονες στα γυρίσματα μαζί μας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Σκοτ [Z. Μπερνς] τον σεναριογράφο και τον σκηνοθέτη Στίβεν [Σόντερμπεργκ] ήταν πολύ καταρτισμένοι και έμπειροι άνθρωποι που ήξεραν τι να περιμένουν. Και όλοι μας είπαν ότι αυτό θα συνέβαινε - και ότι το θέμα ήταν το πότε, όχι το αν θα συνέβαινε».

Ο Τζουντ Λο, ο οποίος υποδύθηκε τον θεωρητικό συνωμοσίας Άλαν Κραμγουίντ στην ταινία, συνέχισε: «Ο τρόπος που το περιέγραψαν, ήταν ακριβώς όπως συνέβη. Αυτό που είναι τρομακτικό είναι να το μαθαίνεις σε γυρίσματα όπως αυτό, επειδή σε συμβουλεύουν ειδικοί» είπε.

«Όταν ξέσπασε το 2020 και ακούσαμε το τι συνέβαινε αρχικά στην Κίνα και πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ήχησε συναγερμός. Δυστυχώς, δεν με εξέπληξε πολύ», πρόσθεσε.

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία, οι εισπράξεις έφτασαν τα 136,5 εκατομμύρια δολάρια. Φέτος ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, όταν σε πολλές χώρες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας, καθώς θεωρήθηκε πως εμπεριέχει τρομερά ακριβείς προβλέψεις για το πώς εκδηλώνεται και εξαπλώνεται ένας θανατηφόρος ιός και το πώς αντιδρούν οι πολίτες και οι κυβερνήσεις.

Ο Τζουντ Λο δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το πώς ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και ο Σκοτ Μπερνς προέβλεψαν όχι μόνο μια παγκόσμια πανδημία - αλλά την επίδραση των θεωρητικών συνωμοσίας όπως ο χαρακτήρας που υποδύθηκε, που αποκτούν μεγάλο αριθμό διαδικτυακών ακόλουθων, ενώ σπέρνουν σύγχυση και παραπληροφόρηση.

«Ο Σκοτ και ο Στίβεν είχαν κάνει τεράστια έρευνα και μου έστειλαν πραγματικά κάθε είδους συνδέσμους για διαφορετικούς χαρακτήρες στο διαδίκτυο, οι οποίοι συγκεντρώνουν ακόλουθους με παραληρήματα» είπε. «Αυτό που είναι εντυπωσιακό, ίσως περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο ιός, είναι πώς άρχισαν να εμφανίζονται τέτοιοι χαρακτήρες», τόνισε.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο GQ:

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM