Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια ταινία για τον Αβραάμ Λίνκολν που είχε χαθεί

Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια ταινία για τον Αβραάμ Λίνκολν που είχε χαθεί Facebook Twitter
0

Ταινία του βωβού κινηματογράφου του 1915 για τον Αβραάμ Λίνκολν που ήταν χαμένη εδώ και έναν αιώνα βρέθηκε σε μια αποθήκη στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο Νταν Μάρτιν, ασκούμενος στο Αρχείο Ιστορικών Ταινιών στο Γκρίνπορτ, τακτοποιούσε κουτιά με δωρεές στην αποθήκη το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρήκε το μοναδικό γνωστό σωζόμενο αντίγραφο της ταινίας «The Heart of Lincoln» για τη ζωή του 16ου προέδρου των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν.

«Για κάποιον που φοιτά σε Σχολή για συντήρηση ταινιών, αυτό είναι το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει» είπε ο Μάρτιν στο NBC New York.

Η ταινία είχε καταγραφεί από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου μεταξύ των περίπου 7.000 φιλμ του βωβού κινηματογράφου που πιστεύεται ότι έχουν χαθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Φράνσις Φορντ, ο οποίος είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο μικρότερος αδερφός του Φορντ, Τζον Φορντ, κέρδισε τέσσερα Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Ο Τζον Φορντ σκηνοθέτησε την ταινία του 1939 «Young Mr. Lincoln», στην οποία πρωταγωνίστησε ο Χένρι Φόντα ως Αβραάμ Λίνκολν.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Αρχείου Ιστορικών Ταινιών, Τζο Λούρο οι αδερφοί Φράνσις και Τζον Φορντ είχαν «εμμονή» με τον Αβραάμ Λίνκολν καθώς γύρισαν επίσης τα φιλμ When Lincoln Paid (1913), The Battle of Bull Run (1913), The Heart of Maryland (1915) και άλλα.

«Ο Λίνκολν ήταν ένας καλοπροαίρετος ηγέτης» είπε. «Ήταν ένας πρόεδρος με συμπόνια. Θρηνούσε για κάθε απόφαση και πολλές από τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει κατά τη διάρκεια της πορείας του Εμφυλίου Πολέμου απεικονίζονται στην ταινία The Heart of Lincoln και πάντα με τον Λίνκολν να τις σκέφτεται πολύ» τόνισε.

Η ταινία θα ψηφιοποιηθεί, θα προστεθεί μουσική και θα επανακυκλοφορήσει.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM