Κάρλα Σοφία Γκασκόν: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους»

Κάρλα Σοφία Γκασκόν: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους» Facebook Twitter
0

Συγγνώμη ζήτησε η Κάρλα Σοφία Γκασκόν, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ρατσιστικές αναρτήσεις της, οι οποίες μπορούν να της στοιχίσουν μέχρι και το Όσκαρ.

Η Κάρλα Σοφία Γκασκόν σε νέα ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ζήτησε συγγνώμη από όλους, τονίζοντας πως από εδώ και στο εξής υπόσχεται πως θα «αφήσει τη δουλειά της να μιλήσει από μόνη της».

Η υποψήφια για Όσκαρ πρωταγωνίστρια της ταινίας «Emilia Pérez», για ακόμη μία φορά ζητά συγγνώμη, μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσαν ρατσιστικές αναρτήσεις της από το παρελθόν, οι οποίες επανεμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αποφάσισα, για την ταινία, για τον Ζακ, για το καστ, για το απίστευτο συνεργείο που το αξίζει, για την όμορφη περιπέτεια που ζήσαμε όλοι μαζί, να αφήσω το έργο να μιλήσει μόνο του, ελπίζοντας ότι η σιωπή μου θα επιτρέψει στην ταινία να εκτιμηθεί γι' αυτό που είναι, μια όμορφη ωδή στην αγάπη και τη διαφορετικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η ηθοποιός, κλείνοντας με τη φράση «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους πληγώθηκαν στην πορεία».

Η ανάρτηση της τρανς ηθοποιού συνοδεύεται από μια φωτογραφία του καστ της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2024. Μάλιστα η ανάρτηση αυτή, φαίνεται πως είναι απάντηση σε συνέντευξη που έδωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Ζακ Οντιάρ, στο Deadline την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χαρακτήρισε τις παλιές αναρτήσεις της «ασυγχώρητες» και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε μιλήσει μαζί της. «Βρίσκεται σε μια αυτοκαταστροφική προσέγγιση στην οποία δεν μπορώ να παρέμβω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος σκηνοθέτης, προσθέτοντας ότι «βλάπτει ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά της», συμπεριλαμβανομένου του καστ και του συνεργείου της ταινίας.

«Δεν έρχομαι σε επαφή μαζί της γιατί αυτή τη στιγμή χρειάζεται χώρο για να σκεφτεί και να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της», κατέληξε.

Με πληροφορίες από People

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oscar Stories: Οσκαρικό σκάνδαλο, χωρίς ελαφρυντικά

Pulp Fiction / Κάρλα Σοφία Γκασκόν: Οσκαρικό σκάνδαλο, χωρίς ελαφρυντικά

Οι οσκαρικές φιλοδοξίες του Netflix για το Emilia Pérez έπεσαν στο κενό, καθώς η πρώτη τρανς υποψήφια στην ιστορία του θεσμού κατηγορείται για πολιτική ανορθογραφία και εξοστρακίζεται.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κάρλα Σοφία Γκασκόν: Πώς μια ιστορική πρωτιά μετατράπηκε σε ιστορικό εφιάλτη

Οθόνες / Κάρλα Σοφία Γκασκόν: Πώς μια ιστορική πρωτιά μετατράπηκε σε ιστορικό εφιάλτη

Το να είσαι τρανς είναι ζήτημα προσωπικής ταυτότητας, όχι πολιτικών πεποιθήσεων. Και το να προϋποθέτουμε ότι τα τρανς άτομα είναι μονολιθικά στις απόψεις τους ή ανίκανα να έχουν συντηρητικές ή αντιδραστικές απόψεις, είναι απλά παράλογο.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM