Περιοριστικά μέτρα κατά ενός άνδρα που φέρεται να είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι της οικογένειάς της Billie Eilish, στο Λος Άντζελες, επέβαλε δικαστήριο.

 

Ο άνδρας φέρεται δε, να πετούσε «εξαιρετικά ενοχλητικές» επιστολές στον κήπο τους.

 

Σε αίτημα που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες, η 19χρονη Eilish, δήλωσε ότι ο 23χρονος John Hearle είχε κατασκηνώσει έξω από ένα σχολείο απέναντι από την οικογενειακή κατοικία της και «σκαρφάλωνε» στον φράχτη του σχολείου για να κοιτάζει μέσα στο σπίτι της.

 

Κατέθεσε ότι ο Hearle την παρενοχλούσε και την απειλούσε, όταν την έβλεπε, , κάνοντας μια χειρονομία που υποδήλωνε ότι θα την πιάσει από τον λαιμό.

 

Η παρουσία του, όπως είπε, της προκάλεσε συναισθηματικό τραύμα, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για την ασφάλειά της, του φόβου για την ασφάλεια της οικογένειάς της και της απώλειας της «αίσθησης γαλήνης και ασφάλειας στο σπίτι και στον προσωπικό χώρο, που προκύπτει από τις επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις παρενόχλησης».

 

«Δεν αισθάνομαι πλέον ασφαλής να βγαίνω από το σπίτι μου και να απολαμβάνω βασική σωματική άσκηση στη γειτονιά μου, καθώς θα μπορούσε να προσπαθήσει να πλησιάσει και να μου προκαλέσει κακό. Κάθε φορά που τον βλέπω θέλω απλώς να ουρλιάξω», ανέφερε η Eilish. 

 

Τον Ιούνιο του 2020, ένας δικαστής επέκτεινε σε τρία χρόνια την εντολή για περιοριστικά μέτρα κατά του Prenell Rousseau αφού επισκέφτηκε το σπίτι της Ellish επτά φορές, παρουσιάζοντας «ιδιόρρυθμη συμπεριφορά». Μεταξύ αυτών και ένα περιστατικό όπου βρέθηκε να κάθεται στη βεράντα για να διαβάσει ένα βιβλίο αφού ο πατέρας της Ellish, όπως είπε, δεν ήταν σπίτι.

 

Η εντολή απαγορεύει στον Rousseau να προσπαθήσει να επικοινωνήσει ή να πλησιάσει σε απόσταση 100 μέτρων από την Eilish και τους γονείς της, να παρενοχλήσει την οικογένεια ή να επισκεφτεί τους χώρους εργασίας της Eilish.

 

Ως αποτέλεσμα, η Google θόλωσε το οικογενειακό σπίτι της Eilish από το Street View.

 

Με πληροφορίες του Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr