Βίγκο Μόρτενσεν: «Ίσως είμαι, ίσως δεν είμαι εντελώς στρέιτ»

Βίγκο Μόρτενσεν: «Ίσως είμαι, ίσως δεν είμαι εντελώς στρέιτ» Facebook Twitter
O Viggo Mortensen στην πρεμιέρα της ταινίας «Falling» στην Κοπεγχάγη, τον περασμένο Οκτώβριο. EPA/Emil Helms
0

Ο Βίγκο Μόρτενσεν υπερασπίστηκε την απόφασή του να υποδυθεί έναν γκέι χαρακτήρα στη νέα του ταινία «Falling».

Ο 62χρονος ηθοποιός, που έγινε διάσημος ως Άραγκορν στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», μίλησε στους The Times για τον ρόλο του Τζον, ενός γκέι άντρα που προσκαλεί τον συντηρητικό πατέρα του, Γουίλις, να ζήσει μαζί με εκείνον και τον σύζυγό του, Έρικ (Τέρι Τσεν), όταν ο Γουίλις αρχίζει να εμφανίζει σημάδια άνοιας. 

 

«Κοίτα, αυτοί είναι οι καιροί που ζούμε και νομίζω πως είναι υγιές να έρχονται στην επιφάνεια τέτοια θέματα», είπε ο Μόρτενσεν. «Η σύντομη απάντηση είναι πως δεν το θεώρησα πρόβλημα. Και ο κόσμος με ρωτάει μετά, "Ο Τέρι Τσεν, που κάνει τον άντρα σου στην ταινία, είναι ομοφυλόφιλος;"». 

Και συνεχίζει: «Η απάντηση είναι δεν ξέρω, και δεν θα είχα ποτέ το θράσος να ρωτήσω κάποιον αν είναι, στη διάρκεια του κάστινγκ. Και πού ξέρετε πώς είναι η ζωή μου; Συμπεραίνετε πως είμαι εντελώς στρέιτ. Ίσως είμαι, ίσως όχι. Και βασικά να μη σας νοιάζει». 

Όπως εξηγεί, στόχος του είναι να «λειτουργήσει» η ταινία και ο ρόλος του Τζον να είναι «αποτελεσματικός». «Οπότε αν δεν πίστευα ότι είναι καλή ιδέα, δεν θα το έκανα», σημειώνει. 

Ο Βίγκο Μόρτενσεν έχει κρατήσει ιδιωτική την προσωπική του ζωή στη διάρκεια της καριέρας του. Στο παρελθόν υπήρξε σε σχέση με την Ισπανίδα ηθοποιό Αριάντνα Γκιλ για 11 χρόνια. έχει επίσης έναν 32χρονο γιο, τον Χένρι, από τον δέκα ετών γάμο του με την τραγουδίστρια Εξιν Σερβένκα. Οι δυο τους πήραν διαζύγιο το 1998. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ