Άνοιξε τις πύλες του το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Άνοιξε τις πύλες του το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο Facebook Twitter
0

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των συστημάτων εικόνας και ήχου, μετατρέποντας τη θέαση σε ένα εντυπωσιακά ρεαλιστικό ταξίδι στο σύμπαν.

Το νέο ψηφιακό σύστημα προβολής 4ης γενιάς πολλαπλασιάζει τη φωτεινότητα και την ανάλυση της εικόνας φέρνοντας το Διάστημα «μέσα» στην αίθουσα.

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα του κόσμου, συνεχίζει να πρωτοπορεί και στον τεχνικό τομέα, φέροντας στην Ελλάδα τεχνολογία τελευταίας αιχμής και κάνοντας πιο άμεση την πρόσληψη του εκπαιδευτικού περιεχομένου. 

Με τη σημαντική επένδυση της αναβάθμισης, το Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργεί νέα δεδομένα στηρίζοντας σταθερά τον σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας τον επιστημονικό εγγραμματισμό, αναπτύσσοντας μία βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη του Σύμπαντος και κατά συνέπεια της θέσης του ανθρώπου στον κόσμο. 

Οι οκτώ νέοι προβολείς λέιζερ 4ης γενιάς υψηλής ευκρίνειας, με συνολική ανάλυση 7,5k αναβαθμίζουν τον Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου σε έναν από τους πιο φωτεινούς του κόσμου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες για την αναβάθμιση των ηχητικών συστημάτων με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, προστέθηκαν νέοι υπολογιστές, νέα συστήματα αυτοματισμού, νέα φώτα LED, αναβαθμίστηκε το software και προστέθηκαν ασύρματα ακουστικά για ακρόαση στα αγγλικά, για τους ξένους επισκέπτες.  

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας και σχεδόν 60 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM