Η Βιρζινί Βιάρ, το δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφλεντ και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel, είναι η διάδοχος του διάσημου σχεδιαστή μόδας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου.

 

Η ανακοίνωση δεν αιφνιδιάζει καθώς όταν ο Καρλ Λάγκερφλεντ απουσίασε από το σόου της Chanel πρόσφατα, άφησε την καλλιτεχνική του διευθύντρια και δεξί του χέρι Βιρζινί Βιάρ να παρουσιάσει την κολεξιόν. Από τότε θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο πως θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο μέλλον του οίκου.

 

«Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ (συνιδιοκτήτης της Chanel) την διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Ανακοίνωση του οίκου Chanel - H διάδοχος του Karl Lagerfeld

 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ «ήταν μπροστά από την εποχή του και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία του Οίκου Chanel σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο CEO του οίκου μόδας, Alain Wertheimer. «Όχι μόνο έχασα έναν φίλο, αλλά όλοι χάσαμε ένα εξωπραγματικά δημιουργικό μυαλό», πρόσθεσε.

 

Η συνεργασία της Βιάρ με τον Λάγκερφελντ άρχισε το 1987.

 

Η σχεδιάστρια γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού.

 

Ο Λάγκερφελντ πέθανε σήμερα το πρωί στην ηλικία των 85 ετών από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες, και έπειτα από 50 και πλέον χρόνια στην κορυφή της γαλλικής και της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας.