Ακροάσεις στο Εθνικό θέατρο για δυο έργα για την περίοδο 2021-22

Ακροάσεις στο Εθνικό θέατρο για δυο έργα για την περίοδο 2021-22 Facebook Twitter
0

Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες των νέων παραγωγών του, που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ κατά τη θεατρική περίοδο 2021-2022, αναζητεί άντρες και γυναίκες ηθοποιούς.

Συγκεκριμένα:

• Για τις ανάγκες της παραγωγής «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, αναζητεί: άντρες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 55-65 ετών, άντρες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 35-45 και γυναίκες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 40-50. Η γνώση μουσικού οργάνου και ειδικά πνευστού θα συνεκτιμηθεί θετικά.

Οι υποψήφιοι που θα κληθούν στην ακρόαση της παραγωγής «Φουέντε Οβεχούνα» πρέπει να προετοιμαστούν σε ένα τραγούδι της αρεσκείας τους (από το ελληνικό ή το διεθνές ρεπερτόριο) και σε έναν σύντομο μονόλογο επίσης της αρεσκείας τους από την ελληνική ή την παγκόσμια δραματουργία.

Σημαντική σημείωση: Οι υποψήφιοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πρέπει να έχουν διαθεσιμότητα από τα μέσα Αυγούστου του 2021.

•  Για τις ανάγκες της παραγωγής «Το πονηρό πνεύμα» του Νόελ Κάουαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, αναζητεί μία γυναίκα ηθοποιό ερμηνευτικής ηλικίας 20-30. Απαραίτητη η εξαιρετική γνώση μουσικού οργάνου και η εξαιρετική κίνηση.

Οι υποψήφιες που θα κληθούν στην ακρόαση της παραγωγής «Το πονηρό πνεύμα», πρέπει να προετοιμαστούν σε δύο σύντομους μονολόγους, έναν κωμικό και έναν δραματικό, από την ελληνική ή την παγκόσμια δραματουργία. Ενδέχεται να ζητηθεί και ένα τραγούδι της αρεσκείας τους από το ελληνικό ή το διεθνές ρεπερτόριο.

Σημαντική σημείωση: Οι υποψήφιες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πρέπει να έχουν διαθεσιμότητα από τα μέσα Νοεμβρίου του 2021.

Στις ακροάσεις θα κληθούν οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν από τα βιογραφικά η σκηνοθέτιδα και ο σκηνοθέτης και οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες τους.

Οι υποψήφιοι που παίζουν μουσικό όργανο, που είναι μεταφερόμενο,  παρακαλούνται θερμά να το έχουν μαζί τους. Στην ακρόαση θα υπάρχει διαθέσιμο πιάνο.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι ακροάσεις θα διεξαχθούν το τελευταίο πενθήμερο του Μαΐου 2021 και ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερη φάση τις αρχές Ιουνίου.

Το ΕΘ στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ασφαλή διεξαγωγή δοκιμών θα εφαρμόσει τα ίδια πρωτόκολλα και στη διεξαγωγή της ακρόασης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες των 5 ατόμων.

Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση ) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Κατάθεση βιογραφικών

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από  την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 μέχρι και την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021:

• ηλεκτρονικά στο email  [email protected]  αναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του email  «Ακρόαση – Ελένη Ευθυμίου – Θεατρική περίοδος 2021-2022» ή «Ακρόαση – Γιάννης Χουβαρδάς – Θεατρική περίοδος 2021-2022» ανάλογα με την παραγωγή για την οποία ενδιαφέρονται. Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Η  ενημέρωση των υποψηφίων  στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email.  Όλοι οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν βιογραφικό θα ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM