Αγγελική Λάμπρη: Ήμουν εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο - Όλες βιώσαμε το ίδιο

Αγγελική Λάμπρη: Ήμουν εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο - Όλες βιώσαμε το ίδιο Facebook Twitter
0

Περισσότερες λεπτομέρειες για την καταγγελία που είχε κάνει την Παρασκευή έδωσε απόψε η ηθοποιός Αγγελική Λάμπρη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας, ευχαρίστησε αρχικά τη Σοφία Μπεκατώρου. «Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και στη δύναμη», είπε η ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως με την πράξη της θέλει να δώσει ένα μήνυμα στο παιδί της «να μη φοβάται ποτέ, κανέναν».  «Είναι η κατάλληλη στιγμή, πρέπει όλοι να μιλήσουμε τώρα. Η κοινωνία αλλάζει», υπογράμμισε η κυρία Λάμπρη που ανέφερε ότι 14 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον συγκεκριμένο ηθοποιό «και έπεται συνέχεια». 

«Είμαστε όλες μία γροθιά, είμαστε ενωμένες και δυνατές. Έχουμε βιώσει όλες το ίδιο σκληρό περιστατικό», είπε, καταγγέλλοντας πως το 1998, όταν είχε μόλις αποφοιτήσει, της τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός - σκηνοθέτης για μία ακρόαση. Την κάλεσε στο θέατρο, της ζήτησε να φοράει συγκεκριμένα ρούχα και όρισε την ώρα της ακρόασης. «Όταν πήγα στο θέατρο (...) κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ, γιατί αυτό δεν συμβαίνει γενικώς», είπε η ηθοποιός. Όταν τον ρώτησε γιατί κλείδωσε, εκείνος ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλος στο θέατρο και έπρεπε να κλειδώσει για λόγους ασφαλείας. 

«Πήγα στον χώρο που θα γινόταν η ακρόαση, μου μίλησε για τον ρόλο και έργο και μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό», είπε η ηθοποιός. «Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο. Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό άρχισε να με προσεγγίζει και να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμη περισσότερο.»

«Σταμάτησα και του είπα «συγγνώμη δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή», είπα πως είμαι άρρωστη για να φύγω και εκείνος μου έλεγε «όχι, η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα. Πολύ πιο ταραγμένη του έλεγα 'όχι δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν, σας παρακαλώ πάρα πολύ θέλω να φύγω, δεν είμαι καλά'. Φοβήθηκα πάρα πολύ, κατέβηκα από τη σκηνή, κατέβηκε και εκείνος από την άλλη πλευρά, και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη και εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω, προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου.»

 

«Αυτό είναι το σοκαριστικό για εμένα. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα πως κανείς δεν είναι εκεί για να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί το κλειδί ήταν επάνω του», ανέφερε η ηθοποιός που είπε πως δεν πίστευε πως πιστεύει αυτό που συμβαίνει και δεν μπορύσε να αντιδράσει. «Πάγωσα ολόκληρη, δεν μπορούσα να αντιδράσω», ανέφερε λέγοντας πως για πολλά χρόνια νιώθει θυμό για το ότι δεν αντέδρασε. 

Η κυρία Λάμπρη εξέφρασε την εκτίμηση πως η κοινωνία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με 22 χρόνια πριν, και ότι είναι έτοιμη να ακούσει. «Ο χώρος μας είναι υπέροχος (...) και το ότι κάποιοι κάνουν κάτι τέτοιο δεν χαρακτηρίζει τον χώρο». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM