Κορωνοϊός: Πέθανε ο Ρόι Χορν - Ο μάγος με τις λευκές τίγρεις από το διάσημο δίδυμο Siegfried & Roy

Κορωνοϊός: Πέθανε ο Ρόι Χορν - Ο μάγος με τις λευκές τίγρεις από το διάσημο δίδυμο Siegfried & Roy Facebook Twitter
0

Ο Roy Horn, μέλος του δίδυμου Siegfried και Roy, πέθανε σε ηλικία 75 ετών ενώ νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Ο Horn και ο Γερμανός συμπατριώτης του, Siegfried Fischbacher, ήταν γνωστοί για τις λευκές τίγρεις και άλλα άγρια ζώα που συμμετείχαν στα σόου τους.

Άρχισαν να εμφανίζονται στο Λας Βέγκας το 1967 και για 14 χρόνια έδιναν σόου σε μεγάλα ξενοδοχεία και έκαναν εμφανίσεις στην τηλεόραση.

Ο Horn αναγκάστηκε να σταματήσει το 2003 μετά από την επίθεση μιας λευκής τίγρης κατά τη διάρκεια ενός σόου. Σήμερα, ο κόσμος έχει χάσει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της μαγείας, αλλά εγώ έχω χάσει τον καλύτερο μου φίλο», δήλωσε ο Fischbacher. «Από τη στιγμή που συναντηθήκαμε, ήξερα ότι ο Roy και εγώ, θα άλλαζα τον κόσμο».

Κορωνοϊός: Πέθανε ο Ρόι Χορν - Ο μάγος με τις λευκές τίγρεις από το διάσημο δίδυμο Siegfried & Roy Facebook Twitter

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν ενώ εργαζόταν σε κρουαζιερόπλοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκαν επειδή έβαλαν κρυφά ένα ζωντανό τσιτάχ στο πλοίο, αλλά λίγο αργότερα άρχισαν να κάνουν μαζί σόου για ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο στη Νέα Υόρκη.


Στις παραστάσεις τους χρησιμοποιήθηκαν λευκές τίγρεις και άλλα άγρια αιλουροειδή όπως λιοντάρια και λεοπαρδάλεις. Ο Siegfried και ο Roy έγιναν θεσμός στο χώρο των σόου μαγείας, σπάζοντας ρεκόρ για την πιο μακροχρόνια σειρά παραστάσεων στο Λας Βέγκας. 

Ο Horn τραυματίστηκε σοβαρά όταν μια από τις τίγρεις τους τον δάγκωσε στο λαιμό και τον έσυρε εκτός σκηνής κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Κατά την επίθεση υπέστη εγκεφαλικό. Το περιστατικό επηρέασε μόνιμα την κινητικότητα και την ομιλία του, αλλά έκανε μερικές ακόμη εμφανίσεις πριν αποσυρθεί το 2010.

«Ο Roy ήταν μαχητής ολόκληρη τη ζωή του, και το ίδιο έκανε και αυτές τις τελευταίες μέρες», δήλωσε ο Fischbacher και ευχαρίστησε τους γιατρούς που έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM