Η Lufthansa χάνει 1 εκατ. ευρώ την ώρα - Εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού

Η Lufthansa χάνει 1 εκατ. ευρώ την ώρα - Εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Απώλειες ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καταγράφει κάθε ώρα η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία διαπραγματεύεται ήδη το ύψος της κρατικής βοήθειας που θα λάβει από το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Κάθε ώρα χάνουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας - μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα», τόνισε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία εξυπηρετεί αυτή την περίοδο λιγότερους από 3.000 επιβάτες την ημέρα. Πριν από την κρίση, ο αριθμός των επιβατών για την Lufthansa έφθανε τους 350.000 ημερησίως.

Προχθές η εταιρία ανακοίνωσε ότι κλείνει την θυγατρική της German Wings, ενώ οι Swiss και Austrian, στις οποίες κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συζητούν ήδη με τις κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Αυστρίας αντίστοιχα, προκειμένου να λάβουν κρατική ενίσχυση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM
Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM