Κορωνοϊός: Η Lufthansa καθηλώνει τον στόλο της θυγατρικής Germanwings

Κορωνοϊός: Η Lufthansa καθηλώνει τον στόλο της θυγατρικής Germanwings Facebook Twitter
EPA
0

Την λειτουργία της θυγατρικής της, Germanwings, αναστέλλει η γερμανική Lufthansa, ως συνέπεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Lufthansa θα ακινητοποιήσει κι άλλα αεροσκάφη θυγατρικών της. Σύμφωνα με την Deutsche Welle 700 από τα 763 αεροσκάφη της Lufthansa είναι καθηλωμένα στο έδαφος, ενώ, πλέον πραγματοποιείται μόνο το 5% των πτήσεων. 

Σημειώνεται ότι η Lufthansa είχε ανακοινώσει πτώση καθαρών κερδών και δεν προέβη σε προβλέψεις για την κερδοφορία του 2020.

Αίτημα για κρατική βοήθεια στη θυγατρική Austrian Airlines

Συζητήσεις, για την παροχή κρατικής βοήθειας, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού, έχουν αρχίσει ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας και στην Austrian Airlines (AUA), που στην ουσία δεν είναι παρά μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa. Πάντως, εκπρόσωπος της AUA στη Βιέννη, διέψευδε απόψε προηγούμενη είδηση του αμερικάνικου πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ότι το ύψος της κρατικής βοήθειας ανέρχεται σε 500 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και αφορά, μεταξύ άλλων, μισθούς και αναβολές φόρων.

Σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας το αναφερόμενο ποσό, τόνισε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους, ενώ, σύμφωνα με άλλες, αποψινές πληροφορίες, για το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών δεν τίθεται θέμα μίας άμεσης κρατικής συμμετοχής στις αυστριακές αερογραμμές.

Οι πληροφορίες φέρουν τις συνομιλίες να έχουν αρχίσει να διεξάγονται ανάμεσα στην αυστριακή κυβέρνηση, την ιδιοκτήτρια, μητρική εταιρεία Lufthansa και τους κοινωνικούς εταίρους, και να έχουν ως αντικείμενό τους σειρά αλλαγών, που περιλαμβάνουν μία μείωση του στόλου της AUA και μία δραστική αναδιάρθρωσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM