«Αν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε, ας χρεοκοπήσουμε με καλή καρδιά»

«Αν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε, ας χρεοκοπήσουμε με καλή καρδιά» Facebook Twitter
0

Οι Λονδρέζοι παλεύουν να αγοράσουν τρόφιμα, καθώς ο πανικός που προκλήθηκε από την κρίση του νέου κορονοϊού είχε αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ, όμως ορισμένοι από αυτούς θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν έτοιμα γεύματα, μαγειρεμένα από έναν βραβευμένο σεφ.

Ο Άντριου Ουόνγκ, ο οποίος μαγειρεύει εκλεπτυσμένες εκδοχές κλασικών κινεζικών πιάτων στο εστιατόριό του στο Πίμλικο, αναγκάστηκε να το κλείσει απότομα – την ίδια τύχη είχαν και όλοι οι άλλοι εστιάτορες της βρετανικής πρωτεύουσας, λόγω των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Όλα τα επιχειρηματικά σχέδιά μας πετάχτηκαν από το παράθυρο», είπε ο Ουόνγκ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters από το έρημο πλέον εστιατόριο A.Wong, το οποίο έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Μισελέν. «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για το άμεσο μέλλον... αν μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο και να του δώσουμε προσωρινά λίγη χαρά, να τους δώσουμε ένα γεύμα, αυτό αρκεί προς το παρόν», πρόσθεσε, ενώ ψιλόκοβε λαχανικά, έβραζε νουντλς και πρόσθετε σος στα κουτιά του ντελίβερι.

«Αν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε, ας χρεοκοπήσουμε με καλή καρδιά» Facebook Twitter

Ο ίδιος και οι υπάλληλοί του άρχισαν να φτιάχνουν πακέτα με σπιτικό φαγητό που σκοπεύουν να το μοιράσουν δωρεάν σε ευάλωτους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν ακόμη περισσότερο λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η ομάδα του σχεδιάζει να παράγει 50-100 τέτοια γεύματα ημερησίως, ανάλογα με τα διαθέσιμα τρόφιμα. Η διανομή τους είναι μια πρόκληση αλλά συνεργάζονται με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν ότι το φαγητό τους θα φτάσει στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο.

«Συνεργαζόμαστε με την τοπική εκκλησία, που έχει πολλές διασυνδέσεις με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έχουν επίσης εθελοντές που θα τα μοιράζουν στους ανθρώπους που είναι σε απομόνωση αλλά επίσης σε τράπεζες τροφίμων, σε άστεγους και τα λοιπά», εξήγησε.

Τα ετήσια έσοδα του Ουόνγκ από τα εστιατόριά του ανέρχονται σε εκατομμύρια λίγες, όμως το μεγαλύτερο μέρος καλύπτει τους μισθούς των 70-80 εργαζομένων στο A.Wong και το «αδελφό» εστιατόριο Kym's.

Ο σεφ τόνισε ότι με τη σεισμικής κλίμακας αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία, η πρώτη του σκέψη δεν ήταν πώς θα διατηρούσε ζωντανή την επιχείρησή του. «Υπάρχουν πράγματα στον κόσμο που είναι πιο σημαντικά από τα έσοδα και τα χρήματα και, αν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε, ας χρεοκοπήσουμε με καλή καρδιά. Φτάνεις σε ένα σημείο που δεν υπάρχει νόημα να ανησυχείς πια για αυτό, επειδή έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχό σου», υπογράμμισε.

Φ.Γ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM