Κορωνοϊός: Και στο Βέλγιο lockdown σε λίγη ώρα - Ti θα επιτρέπεται να κάνουν οι πολίτες

Κορωνοϊός: Και στο Βέλγιο lockdown σε λίγη ώρα - Ti θα επιτρέπεται να κάνουν οι πολίτες Facebook Twitter
0

Το Βέλγιο γίνεται σε λίγο η τελευταία χώρα στη λίστα όσων επέλεξαν το lockdown στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε λίγη ώρα θα τεθεί σε εφαρμογή περιορισμός μετακινήσεων για τους πολίτες οι οποίοι καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να περιορίσουν τις επαφές.

Στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί 1.085 κρούσματα και δέκα θάνατοι από κορωνοϊό.

Από το μεσημέρι, όλα τα καταστήματα (πλην βασικών όπως τα σούπερ μάρκετ) και οι υπαίθριες αγορές θα κλείσουν και οι άνθρωποι αναμένεται να εργάζονται από το σπίτι.

Οι εργοδότες που απαιτούν από το προσωπικό να είναι επί τόπου, αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κανόνες ασφαλείας και αποστάσεις μεταξύ τους, θα τιμωρούνται με μεγάλα πρόστιμα.

Τα μέτρα είναι παρόμοια - αλλά λίγο πιο χαλαρά-  με εκείνα που υιοθέτησε η Γαλλία, 24 ώρες νωρίτερα. Οι άνθρωποι στο Βέλγιο θα μπορούν να επισκέπτονται σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ιατρούς, τράπεζες και ταχυδρομεία.

Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών σε έναν ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ουρές θα είναι αναπόφευκτες. Ωστόσο στο Βέλγιο θα επιτρέπεται σε πολίτες να κάνουν βόλτα και ποδήλατο αρκεί να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Η αστυνομία θα εγγυάται την επιβολή της καραντίνας, μετέδωσε το RTBF.

Οι περιορισμοί, οι οποίοι είναι άνευ προηγουμένου περίοδο ειρήνης, συμφωνήθηκαν την Τρίτη το βράδυ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: H υπηρεσιακή πρόεδρος δηλώνει έτοιμη να «συνεργαστεί» με ΗΠΑ μετά τις προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: H υπηρεσιακή πρόεδρος δηλώνει έτοιμη να «συνεργαστεί» με ΗΠΑ μετά τις προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις

«Ο πρόεδρος Τραμπ, οι λαοί μας και η περιοχή μας αξίζουν ειρήνη και διάλογο, όχι πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media η Ντέλσι Ροντρίγκεζ
THE LIFO TEAM
Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM