Η 18χρονη transgender στη νέα διαφήμιση Gillette λέει πως δεν σκοπεύει να ξυρίσει τα πόδια της

Η 18χρονη transgender στη νέα διαφήμιση Gillette λέει πως δεν σκοπεύει να ξυρίσει τα πόδια της Facebook Twitter
0

Η transgender Jazz Jennings, που έγινε διάσημη από το ριάλιτι «I Am Jazz», πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση της εταιρίας Gillette, αλλά επιμένει πως δεν σκοπεύει να ξυρίσει τα πόδια της «για κανέναν». 

Η 18χρονη LGBTQ ακτιβίστρια πήρε μέρος στην καινούργια διαφημιστική καμπάνια #MySkinMyWay, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν το δέρμα τους «χωρίς να συμβιβάζονται σε κανόνες». 

 

«Όλες οι γυναίκες νομίζουν πως πρέπει να έχουν λαμπερό, τέλειο δέρμα. Η συγκεκριμένη καμπάνια καταρρίπτει αυτή την λογική. Το δέρμα δεν είναι πάντα έτσι, είναι φυσικό», λέει η Jazz, που προχώρησε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου τον περασμένο Ιούνιο. 

Η καμπάνια #MySkinMyWay προτρέπει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους όπως είναι, μαζί και την τριχοφυΐα τους, είτε θέλουν να απαλλαγούν από αυτή είτε όχι. 

«Ελπίζω μετά από αυτό να μην υπάρχει κανένας κανόνας. Άλλωστε γιατί υπάρχουν εξ' αρχής κανόνες; Είναι το σώμα σου και θα έπρεπε εσύ να κάνεις την επιλογή», προσθέτει η 18χρονη. 

Όπως εξηγεί, για την ίδια το να ξυρίζει τα πόδια της δεν είναι απαραιτήτως εκείνο το χαρακτηριστικό που σε κάνει γυναίκα. «Πλέον, αν δεν νιώθω πως πρέπει να ξυρίσω τα πόδια μου, δεν χρειάζεται να το κάνω. Ελπίζω να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες ώστε να μην αισθάνονται πια υποχρεωμένες να το κάνουν στο πλαίσιο του τι θεωρούμε ομορφιά. Πάρτε το ξυραφάκι και πείτε, "Αυτό είναι το δέρμα μου και θα το κάνω με τον τρόπο μου», λέει η Jazz. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

we are all love, stop resisting❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις


Η 18χρονη έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά στο παρελθόν σχετικά με την ταυτότητά της, ενώ έγινε ένα από τα νεαρότερα σε ηλικία άτομα που δήλωσαν δημοσίως transgender. 

Σε ηλικία 6 ετών, η Jazz και η οικογένειά της ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μιλήσουν δημοσίως για την πορεία της, ενώ αργότερα έφτιαξε και δικό της ριάλιτι, όπου καταγράφει την μετάβασή της. 

Πολλοί έχουν κατηγορήσει την οικογένειά της πως από πολύ νωρίς της έβαλε την «ταμπέλα» transgender, αλλά η 18χρονη υποστηρίζει έχει υπάρξει ξεκάθαρη σχετικά με την επιλογή της να δηλώνει γυναίκα. «Ανέκαθεν γνώριζα ποια είμαι μέσα μου και ήθελα να το εκφράσω και εξωτερικά ώστε να το δει όλος ο κόσμος. Νιώθω αυτοπεποίθηση και χαρά με τον εαυτό μου. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και βλέπω την πραγματική αντανάκλαση αυτού που είμαι», λέει η Jazz. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I am not afraid. Us transgender and gender non-conforming people have been declaring our existence for so long and have only continued to grow stronger in our voices. If we were ever going to be “eradicated” as the Trump Administration is trying to do, it would’ve happened long ago. Society has used biological sex as a label to define who we are and constrain our potential to a singular word: boy or girl. I was told I was boy, but the very essence of my being was far from that. At age 2, I declared my existence as a girl and refused to fall in to social pressures and correspond with a label that didn't align with my inner-truth. I was a girl, and I demanded for everyone to adjust to my happiness rather than restraining me to an existence of falsehoods. That is my story, and there are countless others just like me. We will not let the Trump Administration deny who we are. #WontBeErased ?????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

i love my sister’s derp face

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today I voted! If you are an eligible voter and haven’t voted yet, please do it now!❤️ Your voice matters and can truly make a difference. Let’s do this!! #WontBeErased

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James» – Η ανατρεπτική ματιά στον Χάκλμπερι Φιν

Πολιτισμός / Πούλιτζερ Λογοτεχνίας: Ο Πέρσιβαλ Έβερετ κέρδισε το βραβείο για το μυθιστόρημα «James»

Ο Percival Everett τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το «James», μια ανατρεπτική επαναφήγηση του «Χακλμπερι Φιν» από την οπτική του Τζιμ - Το μυθιστόρημα έχει ήδη σαρώσει τα λογοτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Πολιτισμός / «Φωνές Δικαίωσης»: Το ντοκιμαντέρ για τη χρόνια κακοποίηση ανήλικων αθλητριών παρουσιάζεται απόψε στο κοινό

Το ηχητικό ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καταγράφει το τραύμα, τον αγώνα και τη δικαίωση των θυμάτων κακοποίησης του προπονητή Τάε Κβο Ντο στην Ηλιούπολη
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης της όπερας Pierre Audi σε ηλικία 67 ετών

Ο κορυφαίος Γαλλο-Λιβανέζος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιμελητής και σκηνοθέτης υπήρξε απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του και άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της όπερας, της μουσικής και του θεάτρου.
LIFO NEWSROOM
Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Πολιτισμός / Η «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο

Στη δραματουργική και σκηνοθετική προσέγγιση της «Ανδρομάχης» από τη Μαρία Πρωτόπαππα, η Ερμιόνη και η Ανδρομάχη αντιπροσωπεύουν τα ιδεώδη των χωρών τους, ενώ ο Μενέλαος και ο Πηλέας την πολιτική και την εξουσία
LIFO NEWSROOM