Πέθανε ο Αλέν Σεβαλιέ, συνιδρυτής του κολοσσού LVMH

Πέθανε ο Αλέν Σεβαλιέ, συνιδρυτής του κολοσσού LVMH Facebook Twitter
0

Ο Αλέν Σεβαλιέ, συνιδρυτής του μεγαλύτερου παγκοσμίως ομίλου στον κλάδο ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), πέθανε, ανακοίνωσε το Ελιζέ, το οποίο απέτισε φόρο τιμής σε έναν «οραματιστή».

«Έθεσε την ευφυΐα και το ταλέντο του στην υπηρεσία της πολιτικής και της βιομηχανίας συμβάλλοντας με το όραμα και την αποφασιστικότητά του στο να εγκατασταθεί η Γαλλία στην πρώτη θέση στον τομέα των ειδών πολυτελείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Ελιζέ, χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία θανάτου ούτε την ηλικία του Σεβαλιέ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σεβαλιέ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 87 ετών και η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη.

Ο Σεβαλιέ, «Γάλλος γεννημένος στην Αλγερία, που έμεινε μέχρι τέλους πιστός στην ανάμνηση της γενέθλιας γης», σύμφωνα με το Ελιζέ, είναι επικεφαλής του Moët Hennessy, όταν η επιχείρησή του συγχωνεύεται το 1987 με τον όμιλο Louis Vuitton, πρόεδρος του οποίου ήταν τότε ο Ανρί Ρακαμιέ.

Ο νέος όμιλος, με την επωνυμία LVMH, περνά δύο χρόνια αργότερα στα χέρια του Μπερνάρ Αρνό ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ο κύριος μέτοχος.

Οι εταιρίες Moët Hennessy και Louis Vuitton «που συναθροίζουν ήδη υπό τη διοίκησή του ορισμένα από τα πιο περίβλεπτα εμπορικά σήμερα στους τομείς των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, της μόδας, της αρωματοποιίας και των καλλυντικών, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της γαλλικής κομψότητας και φινέτσας», υπογραμμίζει το Ελιζέ.

Όμως, σημειώνει η προεδρία της Δημοκρατίας, ο Σεβαλιέ «ήταν πάνω από όλα ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και ελεύθερος, πιστός όχι σε έναν άνθρωπο ή σε ένα κόμμα, αλλά σε ό,τι πίστευε πως ήταν δίκαιο και αληθινό».

Όσο για τον Ανρί Ρακαμιέ, πέθανε τον Μάρτιο του 2003 σε ηλικία 91 ετών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-AFP-LE Soir

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM