Πινόκιο με την υπογραφή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει το Netflix

Πινόκιο με την υπογραφή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει το Netflix Facebook Twitter
0

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα γράψει το σενάριο, θα αναλάβει την παραγωγή και θα σκηνοθετήσει για λογαριασμό της πλατφόρμας Netflix το ριμέικ της ιστορίας κινουμένων σχεδίων του Πινόκιο.

To ριμέικ θα έχει τη μορφή μιούζικαλ και πρωταγωνιστές μαριονέτες, ανακοίνωσε σήμερα το Netflix.

H προσαρμογή του παιδικού παραμυθιού, που έγινε ευρέως γνωστό χάρη στη Disney το 1940, θα είναι το πρώτο έργο κινουμένων σχεδίων που ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, του οποίου η «Μορφή του Νερού» κέρδισε 4 Όσκαρ φέτος, θα υπογράφει σκηνοθετικά.

Στην προσπάθειά του, ο Μεξικανός κινηματογραφιστής θα έχει τη βοήθεια της Jim Henson Company, της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας των μαριονέτων του Μάπετ Σόου και του Σέσαμι Στριτ.

«Καμία μορφή τέχνης δεν επηρέασε περισσότερο τη ζωή μου και το έργο μου από τα κινούμενα σχέδια και ο Πινόκιο είναι ο χαρακτήρας με τον οποίο νιώθω περισσότερο συνδεδεμένος» τόνισε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Νetflix.

«Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή, την οποία παραμελεί ο πατέρας του, που χάνεται σε έναν κόσμο τον οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί. Θα βρεθεί σε ένα μοναδικό ταξίδι που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει με σαφήνεια τον πατέρα του και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα πάντα να κάνω αυτήν την ταινία, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου» εξήγησε ο δημιουργός.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επέλεξε η ιστορία του να εκτυλιχθεί στην Ιταλία της δεκαετίας του 1930.

Θα είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ντελ Τόρο, αν και έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή με την εταιρεία DreamWorks σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Ο γάτος Σπιρουνάτος» ή «Κουνγκ Φου Πάντα 3».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ afp

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

TV & Media / Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

Η εκρηκτική πορεία του «Ferto» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει αγγίξει τις 1.400.000 προβολές στο YouTube, αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών
THE LIFO TEAM
«Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

TV & Media / «Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

«Της είχε και έχει συμπάθεια όλος ο κόσμος γιατί έχασε το παιδί της και θέλουμε να δικαιωθεί με κάθε τρόπο ο αγώνας της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε και με ό,τι λέει» εξήγησε ο γνωστός τραγουδοποιός
THE LIFO TEAM
ΠΑΓΩΝΗ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

TV & Media / Καβγάς Παγώνη - Καλλιακμάνη για την κακοκαιρία: «Εσύ μπορείς να φτιάξεις το σπίτι αν καεί;»

«Όταν το κράτος δεν αποζημιώνει σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους, είναι λογικό να θέλουν να σώσουν τα σπίτια τους» ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης από την πλευρά του
THE LIFO TEAM