#MeToo στην Ινδία: Υπουργός κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και περνά στην αντεπίθεση με μηνύσεις

#MeToo στην Ινδία: Υπουργός κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και περνά στην αντεπίθεση με μηνύσεις Facebook Twitter
0

Υπουργός της κυβέρνησης της Ινδίας, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από τουλάχιστον 12 γυναίκες, μηνύει μία από αυτές για συκοφαντική δυσφήμηση λέγοντας πως οι ισχυρισμοί της είναι «εξωφρενικοί και αβάσιμοι». 

Ο Μομπάσαρ Τζαβέντ Ακμπάρ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, επέστρεψε από τη Νιγηρία χτες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες κατηγορίες από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση. Οι γυναίκες καταγγέλλουν πως στην προηγούμενη καριέρα του ως δημοσιογράφος παρενοχλούσε ή κακοποιούσε σεξουαλικά υφιστάμενες του. 

«Οι καταγγελίες εναντίον μου είναι ψευδείς και κατασκευασμένες και βαδίζονται σε εμπάθεια» ανέφερε σε δήλωση του.

«Οι κατηγορίες χωρίς αποδείξεις έχουν γίνει μάστιγα σε ορισμένους τομείς. Όπως και να έχει, τώρα που επέστρεψα, οι  δικηγόροι μου θα εξετάσουν αυτές τις εξωφρενικές και αβάσιμες κατηγορίες προκειμένου να αποφασίσουμε σε τι νομικές ενέργειες θα προβούμε» συμπληρώνει. 

Σήμερα ο υπουργός κατέθεσε μήνυση κατά της δημοσιογράφου Πρίγια Ραμανί , την πρώτη από τις γυναίκες που προχώρησαν σε καταγγελίες. Το έγγραφο της μήνυσης, το οποίο είδε το Reuters, αναφέρει την Ραμανί ως μοναδική κατηγορούμενη και κάνει λόγο για εσκεμμένες, κακόβουλες, κατασκευασμένες και αισχρές καταγγελίες με στόχο να πλήξουν τη φήμη του Άκμπαρ.

Η Ραμανί δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο. 

Ο Ακμπάρ είναι ένα από τα πιο επιφανή πρόσωπα που εμπλέκεται σε ένα κύμα καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις από γυναίκες, σε αυτό που οι ακτιβιστές στη χώρα ονομάζουν την «καθυστερημένη άφιξη του κινήματος #MeToo». 

 Η καταγγελία της Ραμανί έγινε την Τρίτη και ανέφερε πως αυτός ήταν ο ανώνυμος δημοσιογράφος, τον οποίο περιέγραφε πως την παρενόχλησε σεξουαλικά σε άρθρο της για τη Vogue το 2017.

Από τότε τουλάχιστον άλλες 11 καταγγελίες κατά του Ακμπάρ είδαν το φως της δημοσιότητας. Η πλέον πρόσφατη από μια άλλη δημοσιογράφο, την Ματζί ντε Πόι Κάμπ, η οποία εργάζεται στο CNN στις ΗΠΑ και η οποία κατήγγειλε πως ο σημερινός υπουργός προσπάθησε να τη φιλήσει με το ζόρι, όταν ήταν 18 χρονών και ήταν ασκούμενη στην εφημερίδα Asian Age το 2007.

Συνολικά 48 μέλη του Ινδικού κοινοβουλίου έχουν να αντιμετωπίσουν καταγγελίες από γυναίκες για παρόμοιες πράξεις εις βάρος τους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Διεθνή / Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Στη Σούμι και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, νάρκες και εκρηκτικά απειλούν καθημερινά πολίτες - Σχεδόν το 25% της χώρας είναι μολυσμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM