«Οι ηγέτες που δεν πιστεύουν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή πρέπει να πάνε στο ψυχιατρείο» λέει ο πρωθυπουργός της Σαμόα

«Οι ηγέτες που δεν πιστεύουν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή πρέπει να πάνε στο ψυχιατρείο» λέει ο πρωθυπουργός της Σαμόα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Σαμόα δήλωσε πως η κλιματική αλλαγή είναι μια «υπαρξιακή απειλή για όλη την οικογένεια του Ειρηνικού και πρόσθεσε πως όποιος παγκόσμιος ηγέτης αρνείται στην ύπαρξη της «πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο».

Ο Τουιλαέπα Σαϊλέλε, στη διάρκεια επίσκεψης του στο Σίδνεϊ, κατέκρινε τους ηγέτες που αρνούνται να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή σοβαρά. Αναφέρθηκε στην Αυστραλία, αλλά και την Ινδία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, τις τρεις χώρες που  -όπως είπε- «είναι υπεύθυνες για όλη την καταστροφή». 

«Κάθε ηγέτης από αυτές τις χώρες που δεν πιστεύει πως υπάρχει κλιματική αλλαγή, θα έπρεπε να καταφύγει σε κάποιο ψυχιατρικό κατάστημα. Είναι τελείως ηλίθιο, θα έλεγα το ίδιο για κάθε ηγέτη από όλο τον κόσμο που λέει πως δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της μικροσκοπικής νησιωτικής χώρας του Ειρηνικού. 

Μιλώντας στο ινστιτούτο Lowy, λίγες μέρες πριν το φόρουμ των νησιών του Ειρηνικού, ο πρωθυπουργός της Σαμόα αποκάλεσε την κλιματική αλλαγή «τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών του Ειρηνικού.

Οι λαοί μας βλέπουν ήδη τις συνέπειες και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους, ειδικά τις μεγαλύτερες χώρες, ώστε να περιορίσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου. Όλοι ξέρουμε το πρόβλημα, όλοι ξέρουμε τις αιτίες, όλοι ξέρουμε τις λύσεις. Το μόνο που μένει είναι το πολιτικό θάρρος για τους ηγέτες να πουν στους λαούς τους: Πρέπει να κάνουμε αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα αλλιώς υπάρχει η βεβαιότητα της καταστροφής. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM