Ο Ρίνγκο Σταρ χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο Ρίνγκο Σταρ χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ Facebook Twitter
0

Ο πρώην ντράμερ των Beatles, Ρίνγκο Σταρ, χρίστηκε ιππότης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Μάλιστα, μετά την τελετή, αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους λέγοντας «περιμένω εσείς να χρησιμοποιήσετε τον τίτλο μου», ενώ σε ερώτηση για τα σχέδιά του είπε πως «θα φοράω το μετάλλιο στο πρωινό μου».

Ο 77χρονος μουσικός από το Λίβερπουλ που τώρα ζει στο Λος 'Αντζελες τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική, καθώς το όνομά του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Ο Ρίνγκο, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρίτσαρντ Στάρκι, συμμετείχε με τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Τζον Λένον στους θρυλικούς Beatles, όταν αντικατέστησε τον ντράμερ Πιτ Μπεστ το 1962 και περιστασιακά ήταν αυτός που τραγουδούσε, κυρίως τα κομμάτια «Yellow Submarine» και «With a Little Help from my Friends».

 

Από το 1988, ο Σταρ ως «Σκαθάρι» ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame, μια τιμητική διάκριση για τους καλλιτέχνες του ροκ εν΄ρολ, και το 2015 τιμήθηκε ξανά με τον ίδιο τίτλο για τη σόλο καριέρα του μετά τη διάλυση του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος.

Σημειώνεται πως ο Μακάρτνεϊ χρίστηκε ιππότης πριν από 21 χρόνια, ενώ η χθεσινή τελετή πραγματοποιήθηκε 53 χρόνια μετά τη βράβευση των Beatles με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1965 από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Στη χθεσινή τελετή, ο Ρίνγκο συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπάρμπαρα Μπαχ στα Ανάκτορα. Χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ που ένστολος ακούμπησε το σπαθί του στον ώμο του Σταρ, δίδοντάς του τον τίτλο του «Σερ».

«Δεν ξέρω πώς να κάνω χρήση του τίτλου αυτού σωστά», είπε την ώρα που έδειχνε το παράσημό του ο Σερ Ρίτσαρντ Στάρκι σε δημοσιογράφο του BBC μετά την τελετή, «αλλά περιμένω εσείς να κάνετε χρήση αυτού».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ