Συνεχίζεται η τραγωδία στη Γούτα - Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Συνεχίζεται η τραγωδία στη Γούτα - Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται η τραγωδία στην ανατολική Γούτα, όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν επί της ουσίας «κόψει» στα δύο τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μόνο σήμερα, τουλάχιστον 45 άμαχοι σκοτώθηκαν, από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο. Ανάμεσα στα θύματα είναι και τέσσερα παιδιά. 


Η μη κυβερνητική οργάνωση τόνισε ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν φέρει «εντός πεδίου βολής» τη λωρίδα εδάφους που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του θύλακα, κόβοντας ουσιαστικά στα δύο την πυκνοκατοικημένη περιοχή στις πύλες της Δαμασκού.


Ο διευθυντής Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, εκτιμά ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον περισσότερο από το 50% του θύλακα, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις κινούνται προς την μεγάλη πόλη της Ντούμας και τις δυτικές κοινότητες της περιοχής, αφού πρώτα κατέλαβαν περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.


Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις, στις 18 Φεβρουαρίου, στο προπύργιο των ανταρτών έχουν σκοτωθεί σχεδόν 850 άμαχοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM