«Προσεχώς» τα αμερικανικά αντίποινα για την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές

«Προσεχώς» τα αμερικανικά αντίποινα για την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε εύπορους Ρώσους, ως αντίποινα για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. 

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν διαβεβαίωσε πως οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν στο «άμεσο μέλλον» μιλώντας σήμερα σε Αμερικανούς βουλευτές. 

«Εργαζόμαστε ενεργά για αυτές τις κυρώσεις (...) Θα πρέπει να τις αναμένετε στο εγγύς μέλλον», διαβεβαίωσε ο Μνούτσιν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης ακρόασης για θέματα προϋπολογισμού.


Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ενέκριναν – σχεδόν ομόφωνα – το περασμένο καλοκαίρι νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Ο Τραμπ, που επιθυμεί την οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με τη Μόσχα και είχε εναντιωθεί στο νομοσχέδιο, υπέγραψε «απρόθυμα» τις κυρώσεις, τον περασμένο Αύγουστο.


Όπως το απαιτεί η νομοθεσία, το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Γενάρη έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα Ρώσων ολιγαρχών που έχουν στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, και μπορεί να τιμωρηθούν με κυρώσεις, καθώς και ένα εμπιστευτικό παράρτημα που εστάλη αποκλειστικά στο Κογκρέσο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM