Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μαθητής άνοιξε πυρ σε Λύκειο - Νεκροί δύο 15χρονοι

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μαθητής άνοιξε πυρ σε Λύκειο - Νεκροί δύο 15χρονοι Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/@MBrunerWPSD
1

Δύο 15χρονοι σκοτώθηκαν και 19 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε σήμερα σε Λύκειο στο δυτικό Κεντάκι των ΗΠΑ. Ο δράστης, ένας 15χρονος μαθητής, συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κεντάκι Ματ Μπέβιν, οι δύο νεκροί είναι μια 15χρονη και ένας 15χρονος,.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στο Λύκειο της κομητείας Μάρσαλ στο Μπέντον του Κεντάκι, ανέφεραν τα μηνύματα που ανήρτησε η αστυνομία στο Twitter.

Πρόκειται για την τελευταία κατά σειρά τραγωδία στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών με πυροβολισμούς, ένα φαινόμενο που μαστίζει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 15χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ συνελήφθη σχεδόν 15 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς. «Οι αρχές έχουν ασφαλίσει την περιοχή και ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση», επισήμανε η αστυνομία.

Πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.


Δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στο σχολείο, ενώ στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Οι αρχές «έθεσαν υπό κράτηση ένα πρόσωπο και δεν έχουν κανέναν λόγο να πιστεύουν» ότι εμπλέκεται κάποιο άλλο άτομο.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι έκανε λόγο για «μια συγκλονιστική τραγωδία». «Είναι απίστευτο που αυτό συνέβη σε μια μικρή, κλειστή κοινότητα όπως την κομητεία Μάρσαλ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια