Χτύπησαν τον Όσκαρ Πιστόριους σε καυγά μέσα στη φυλακή

Χτύπησαν τον Όσκαρ Πιστόριους σε καυγά μέσα στη φυλακή Facebook Twitter
1

Τραυματίστηκε σε συμπλοκή μέσα στη φυλακή ο πρώην Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους σύμφωνα με Νοτιαφρικανό αξιωματούχο.

O 31χρονος αθλητής που εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, φέρεται να διαπληκτίστηκε με συγκρατούμενό του για τη χρήση του δημόσιου τηλεφώνου, καταλήγοντας με μώλωπες.

Σύμφωνα με τη Σωφρονιστική Υπηρεσία της χώρας, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 6 Δεκεμβρίου.

«Ο Όσκαρ Πιστόριους υπέστη μώλωπες μετά από φερόμενο επεισόδιο με άλλο τρόφιμο για τη χρήση του δημόσιου τηλεφώνου στη μονάδα ειδικής φροντίδας όπου κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα Attridgeville», ανέφερε ο Singabakho Nxumalo.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάποιοι από τους συγκρατούμενούς του εξοργίστηκαν από τη μεγάλη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης του Πιστόριους, γεγονός που οδήγησε σε συμπλοκή.

Τον Νοέμβριο του 2016 ο Πιστόριους μεταφέρθηκε σε αυτή τη φυλακή στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, Πρετόρια, στο οποίο κρατούνται άτομα με σωματικές αναπηρίες.

Επίσης, τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι αυξάνει την ποινή του στα 13 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάρμους, Σμαραγδής και Μπομπ Σφουγγαράκης τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζάρμους, Σμαραγδής και Μπομπ Σφουγγαράκης τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, το εγχώριο biopic του Καποδίστρια και ένας αγαπημένος παιδικός ήρωας πάνω στην ώρα για τις γιορτές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
¨Τον Νοέμβριο του 2016 ο Πιστόριους μεταφέρθηκε σε αυτή τη φυλακή στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, Πρετόρια, στο οποίο κρατούνται άτομα με σωματικές αναπηρίες. Πηγή: www.lifo.gr¨Είναι φυλακή χαμηλής ασφαλείας για άτομα που εκτίουν ποινή μέχρι 6 χρόνια, όχι συγκεκριμένα για άτομα με σωματικές αναπηρίες. Είναι πιο χαλαρή, με ιδιωτικό μπάνιο στα κελιά όσουν έχουν αναπηρίες κτλ. Κι απορώ, αφού εδώ και τρεις εβδομάδες έχει διπλασιαστεί η ποινή του γιατί δεν τον έχουν μεταφέρει ήδη στις φυλακές υψηλής ασφαλείας.