Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες»

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
0

Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η άλλοτε συμπρωταγωνίστριά του, Κάθριν Ρόσετερ.

Όπως ισχυρίζεται η Ρόσετερ σε μακροσκελές άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο «Hollywood Reporter», ο δημοφιλής ηθοποιός την παρενοχλούσε κατ' επανάληψη την περίοδο που συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο «Ο Θάνατος του Εμποράκου», στο Μπρόντγουεϊ τη σεζόν 1983-84.

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της στα χέρια του κινηματογραφικού της ειδώλου «τρομακτική, ανήθικη και καταχρηστική».

Στα 60 της πλέον, η Ρόσετερ σκιαγραφεί ένα μάλλον ανησυχητικό πορτρέτο του βραβευμένου με όσκαρ ηθοποιού, περιγράφοντάς τον ως σπουδαίο και γενναιόδωρο, ενώ παραδέχεται ότι τη βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας της. Όμως είναι και ένας άνθρωπος, λέει που χειραγωγεί, εκμεταλλεύεται την εξουσία του και γενικώς φέρεται σαν «γουρούνι στις γυναίκες».

«Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτά που έλεγε, αλλά αυτά που έκανε», γράφει. «Εκτός από το να με παρενοχλεί, μείωνε την αυτοπεποίθησή και την αξιοπρέπειά μου. Με ταπείνωνε και με υποτιμούσε. Μου στέρησε τη χαρά της όλης εμπειρίας και άφησε τα βρόμικα αποτυπώματά του στην ψυχή μου», τονίζει σε άλλο σημείο του άρθρου της.

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
H Kάθριν Ρόσετερ.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

Μία νύχτα, όπως αφηγείται, ο 80χρονος ηθοποιός, αποκάλυψε το στήθος της στους εργαζόμενους του θεάτρου. «Ξαφνικά τράβηξε την μπλούζα μου πάνω από το κεφάλι, δείχνοντας το στήθος και το σώμα μου στο προσωπικό».

Η Ρόσετερ προσθέτει: «Κάθε νύχτα γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα. Ένιωθα ότι ήθελα να αποσυρθώ, είχα κατάθλιψη και δεν μπορούσα να έχω ούτε καλές διαπροσωπικές σχέσεις με το υπόλοιπο cast».

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
Η Ρόστερ αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

H ίδια παραδέχεται στη συνέχεια του άρθρου της ότι σκέφτηκε να τον καταγγείλει, αλλά υποστηρίζει ότι άκουσε τη γνώμη ορισμένων επαγγελματικών του θεάτρου που της είπαν ότι πιθανότατα θα έχανε τη δουλειά της αλλά και κάθε ελπίδα για καριέρα.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Χόφμαν, ούτε κάποιος εκπρόσωπός του έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Με πληροφορίες από BBC και USA Today

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Πολιτισμός / Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Λουλούδια, μονόκεροι και πεταλούδες, πρόσωπα που μεταμορφώνονται σε αρμονία με τον φυτικό κόσμο παρουσιάζονται για πρώτη φορά, δείχνοντας τα γεννήματα μιας πλούσιας σουρεαλιστικής φαντασίας.
NEWSROOM
Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες, λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες με μια ιστορική έκθεση

Πολιτισμός / Λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες που έσπασαν τα όρια

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες Βρετανίδες καλλιτέχνιδες, με έργα από το 1520 μέχρι το 1920, σε μια ιστορική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνες που ξεπέρασαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Πολιτισμός / Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Αν οι Queen πετύχουν το τίμημα του ενός δισ. δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία του είδους της, ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Sony για τον κατάλογο του Bruce Springsteen
NEWSROOM
Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 ομιλητών από 17 χώρες και κεντρικό θέμα: «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου 2024.
NEWSROOM
 Ιερώνυμος Μπος

Πολιτισμός / «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων»: Ακούστε το τραγούδι που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος στα οπίσθια ενός αμαρτωλού

Στα οπίσθια ενός αμαρτωλού -το έργο θεωρείται γενικά ως το σχόλιο του Μπος πάνω στο θέμα του θανάσιμου αμαρτήματος της λαγνείας- υπάρχει μια παρτιτούρα και βρίσκεται στο δεξιό κομμάτι του τρίπτυχου που θεωρείται είναι άποψη της Κόλασης
NEWSROOM
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Πολιτισμός / Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Αντιδράσεις στην Ιταλία - Για «Πουτινική υποκρισία» κατηγόρησε την ιταλική αντιπροσωπεία που απέκλεισε τον Σαβιάνο ο Ιταλός συγγραφέας Σάντρο Βερονέζι και δήλωσε ότι δεν θα μεταβεί στην μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο
NEWSROOM