Ηθοποιός καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση από τον Τζουσέπε Τορνατόρε

Ηθοποιός καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση από τον Τζουσέπε Τορνατόρε Facebook Twitter
0

Και ο σκηνοθέτης Τζουζέπε Τορνατόρε κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση με το όνομά του να μπαίνει πλέον στη λίστα των καταγγελιών που συνεχώς μεγαλώνει στο Χόλιγουντ και την βιομηχανία του κινηματογράφου.


Ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται στη νέα υπόθεση που επεκτείνει το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων σε βάρος γυναικών και στον χώρο του ιταλικού κινηματογράφου.


Η ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν δήλωσε στην ιταλική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair ότι υπέστη παρενόχληση από τον γνωστό ιταλό σκηνοθέτη.


«Ήταν μια πρώτη συνάντηση ενόψει των γυρισμάτων του έργου «Ο θρύλος του 1900», δήλωσε η ηθοποιός και περιέγραψε την εμπειρία της με τον Τζουζέπε Τορνατόρε:


«Μετά από μια ήρεμη συζήτηση για το φιλμ, όταν ήμασταν έτοιμοι να χαιρετηθούμε, ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να βγούμε μαζί το βράδυ, για να φάμε πίτσα. Εγώ απάντησα ότι είχα ήδη μια υποχρέωση και σηκώθηκα για να φύγω. Με ακολούθησε μέχρι την πόρτα, με ακούμπησε στον τοίχο και άρχισε να με φιλάει στον λαιμό και στα αυτιά, με τα χέρια στο στήθος μου και με αρκετά επιθετικό τρόπο. Κατάφερα να ελευθερωθώ και έφυγα τρέχοντας».


Η 44χρονη σήμερα ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι «είχε μπει στο γραφείο αισθανόμενη σχεδόν πριγκίπισσα, ένα βήμα πριν από ένα όνειρο που μπορούσε να γίνει πραγματικότητα» αλλά, στην συνέχεια «έφυγε νιώθοντας τρομερά άσχημα».


Η Τρεβιζάν, αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, θυμάται πως «όταν μπήκε στο γραφείο ο σκηνοθέτης είχε ένα βλέμμα γοητευμένο», ενώ «όταν η ίδια αποφάσισε να φύγει το βλέμμα του ήταν γεμάτο μίσος».


Ο Ιταλός σκηνοθέτης βραβευμένος με Όσκαρ, διέψευσε την καταγγελία και σε δήλωσή του υπογράμμισε:
«Με γεμίζει ευχαρίστηση το ότι μια νέα γυναίκα με θυμάται μετά από τόσα χρόνια. Εγώ ενθυμούμε μόνον μια συνάντηση σε αρμονικό κλίμα. Κατά συνέπεια απορρίπτω τους υπαινιγμούς σε βάρος μου και επιφυλάσσομαι να υπερασπιστώ την εντιμότητά μου στον κατάλληλο χώρο».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM
Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή πάνω από 160 σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το 4ο ΦΒΧ επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης aπό τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2025.
LIFO NEWSROOM
Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Πολιτισμός / Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Στα εγκαίνια, η μουσική ομάδα «Encardia» παρουσίασε τραγούδια και χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, με μουσικό περίπατο μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα
LIFO NEWSROOM
Οι σήραγγες του Λονδίνου που ενέπνευσαν τον δημιουργό του James Bond θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Πολιτισμός / Οι σήραγγες του Τζέιμς Μποντ θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Το σύμπλεγμα που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ, θα περιλαμβάνει στρατιωτικό εξοπλισμό, διαδραστικές εκθέσεις και ένα μπαρ 30 μέτρα κάτω από τη γη.
LIFO NEWSROOM