Το Αζερμπαϊτζάν βάζει "φωτιά" στις γερμανικές εκλογές

Το Αζερμπαϊτζάν βάζει "φωτιά" στις γερμανικές εκλογές Facebook Twitter
1

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα χρήματα που διέθεσε το καθεστώς του Αζερμπαιτζάν σε διεθνείς παράγοντες, όπως πολιτικούς και δημοσιογράφους προκειμένου να εξασφαλίσει μια πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση, απασχολούν πλέον και τις γερμανικές εκλογές.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται από την  Suddeutsche Zeitung, αναφέρουν ότι κάποια από τα χρήματα αυτά πήγαν στην Κάριν Σρεντς, η οποία είναι βουλευτής και υποψήφια με το κόμμα της καγκελαρίου και μάλιστα πήγε μαζί της στη βαλτική πόλη Βισμάρ.

Το ποσό σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν από 7 ως 15 χιλιάδες ευρώ και της δόθηκε  μέσω επιχείρησης που ίδρυσε ο Έντουαρντ Λίντνερ,   πρώην γερμανός βουλευτής και εκπρόσωπος συμφερόντων του Αζερμπαϊτζάν. Ο Λίντνερ παραδέχεται τις πληρωμές αλλά λέει ότι δεν επωφελείτο προσωπικά και αγνοούσε την αρχική πηγή των πληρωμών.

Η Στρεντς αρνήθηκε να σχολιάσει και δεν απάντησε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Guardian.

Η κυβερνητική ελίτ του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε κεφάλαιο ύψους 2,9 δισ. Δολαρίων  για να κάνει τη διεθνή κριτική να αποσιωπήσει στις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Τραπεζικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Λίντνερ έλαβε πάνω από 800.000 ευρώ μέσω βρετανικών εταιρειών και ορισμένα από αυτά τα χρήματα καταβλήθηκαν σε άλλους βουλευτές στη Γερμανία και στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι η Στρεντς είχε επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν επανειλημμένα, μεταξύ άλλων ως εκλογικός παρατηρητής, και είναι πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Νότιου Καυκάσου. Έχει μάλιστα δημοσιεύσει μια φωτογραφία στον ισότοπό της με σύνθημα  "Η πολιτική μπορεί να είναι διαφορετική" - με τον αυταρχικό ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Τον Ιούνιο του 2015, η Στρεντς ψήφισε κατά της πρότασης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης που καλούσε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους, οι οποίοι περιλαμβάνουν πολλούς δημοσιογράφους. Ήταν η μόνη εκπρόσωπος της Γερμανίας  που ψήφισε όχι ενώ ως παρατηρητής στις εκλογές δεν παρατήρησε παρατυπίες όπως οι άλλοι παρατηρητές. 

Πηγή: Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM
 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Διεθνή / Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Ο Τούντς Σογέρ, που διατέλεσε δήμαρχος της Σμύρνης επί πέντε χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2024, ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» - Νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Διεθνή / Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» - Νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει «δεν θα τον περιμένουν και πολλά», μόνο «αλιγάτορες και πύθωνες», δήλωσε ο πολιτειακός γενικός εισαγγελέας - Η λειτουργία του αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πως γίνεται να είσαι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και να τάσσεσαι με την ¨μετριοπαθή αντιπολίτευση¨ και στο ΑζερμπαΪτζάν που αποτελεί ένα δορυφόρο της Τουρκίας να ποιείς τη νήσσαν;