ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Αζερμπαϊτζάν βάζει "φωτιά" στις γερμανικές εκλογές

Το Αζερμπαϊτζάν βάζει "φωτιά" στις γερμανικές εκλογές Facebook Twitter
1

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα χρήματα που διέθεσε το καθεστώς του Αζερμπαιτζάν σε διεθνείς παράγοντες, όπως πολιτικούς και δημοσιογράφους προκειμένου να εξασφαλίσει μια πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση, απασχολούν πλέον και τις γερμανικές εκλογές.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται από την  Suddeutsche Zeitung, αναφέρουν ότι κάποια από τα χρήματα αυτά πήγαν στην Κάριν Σρεντς, η οποία είναι βουλευτής και υποψήφια με το κόμμα της καγκελαρίου και μάλιστα πήγε μαζί της στη βαλτική πόλη Βισμάρ.

Το ποσό σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν από 7 ως 15 χιλιάδες ευρώ και της δόθηκε  μέσω επιχείρησης που ίδρυσε ο Έντουαρντ Λίντνερ,   πρώην γερμανός βουλευτής και εκπρόσωπος συμφερόντων του Αζερμπαϊτζάν. Ο Λίντνερ παραδέχεται τις πληρωμές αλλά λέει ότι δεν επωφελείτο προσωπικά και αγνοούσε την αρχική πηγή των πληρωμών.

Η Στρεντς αρνήθηκε να σχολιάσει και δεν απάντησε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Guardian.

Η κυβερνητική ελίτ του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε κεφάλαιο ύψους 2,9 δισ. Δολαρίων  για να κάνει τη διεθνή κριτική να αποσιωπήσει στις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Τραπεζικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Λίντνερ έλαβε πάνω από 800.000 ευρώ μέσω βρετανικών εταιρειών και ορισμένα από αυτά τα χρήματα καταβλήθηκαν σε άλλους βουλευτές στη Γερμανία και στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι η Στρεντς είχε επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν επανειλημμένα, μεταξύ άλλων ως εκλογικός παρατηρητής, και είναι πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Νότιου Καυκάσου. Έχει μάλιστα δημοσιεύσει μια φωτογραφία στον ισότοπό της με σύνθημα  "Η πολιτική μπορεί να είναι διαφορετική" - με τον αυταρχικό ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Τον Ιούνιο του 2015, η Στρεντς ψήφισε κατά της πρότασης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης που καλούσε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους, οι οποίοι περιλαμβάνουν πολλούς δημοσιογράφους. Ήταν η μόνη εκπρόσωπος της Γερμανίας  που ψήφισε όχι ενώ ως παρατηρητής στις εκλογές δεν παρατήρησε παρατυπίες όπως οι άλλοι παρατηρητές. 

Πηγή: Guardian

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πως γίνεται να είσαι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και να τάσσεσαι με την ¨μετριοπαθή αντιπολίτευση¨ και στο ΑζερμπαΪτζάν που αποτελεί ένα δορυφόρο της Τουρκίας να ποιείς τη νήσσαν;