Ψήφισαν Μακρόν και Λεπέν

Ψήφισαν Μακρόν και Λεπέν Facebook Twitter
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Τουκέ (Πα-ντε-Καλαί), πριν μεταβεί στην περιοχή του Παρισιού για να προεδρεύσει της τελετής για την 77η επέτειο από το ιστορικό, πολεμικό διάγγελμα που είχε απευθύνει προς το έθνος ο Σαρλ ντε Γκολ στις 18 Ιουνίου 1940.

Ο Μακρόν ψήφισε στις 9.00 το πρωί χωρίς τη σύζυγό του Μπριζίτ, σε αντίθεση με την περασμένη Κυριακή. Ο αρχηγός του κράτους χαιρέτισε αρκετούς ανθρώπους που τον περίμεναν έξω από το δημαρχείο και έβγαλαν "σέλφι" μαζί του.

Στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν είχε ψηφίσει προς το μεσημέρι με τη σύζυγό του. Σήμερα, εκπλήρωσε το εκλογικό του καθήκον του νωρίς, πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για να πάει στο Μον-Βαλεριέν, στην περιοχή του Παρισιού, προκειμένου να προεδρεύσει της τελετής μνήμης της 18ης Ιουνίου 1940.

Ψήφισαν Μακρόν και Λεπέν Facebook Twitter

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ, ψήφισε πριν από λίγο, στο Ενέν-Μπομόν, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP.

Η Λεπέν συνοδευόταν από τον Στιβ Μπριουά, τον δήμαρχο της πόλης αυτής, η οποία αριθμεί περίπου 26.000 κατοίκους και αποτελεί ένα από τα προπύργια του ακροδεξιού κόμματος. Ο Μπριουά προέρχεται από το Εθνικό Μέτωπο.

Η Λεπέν δεν έκανε καμία δήλωση στους περίπου 20 δημοσιογράφους που την περίμεναν σε σχολείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM