Σρι Λάνκα: Βουνό σκουπιδιών κατέρρευσε και καταπλάκωσε καλύβες- Αρκετοί νεκροί και τραυματίες

Σρι Λάνκα: Βουνό σκουπιδιών κατέρρευσε και καταπλάκωσε καλύβες- Αρκετοί νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση ενός βουνού σκουπιδιών που έγινε σε χωματερή της πρωτεύουσας, Κολόμπο, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 12 τραυματίες, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου, αλλά και νοσοκομειακών πηγών.


Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις των διασωστών, προκειμένου να εντοπίσουν κι άλλους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τα σκουπίδια.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στην Κολονάουα, στο βορειοανατολικό όριο της πρωτεύουσας Κολόμπο, όταν ένα βουνό σκουπιδιών ύψους 91 μέτρων, που είχε αποσταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, πήρε φωτιά και κατέρρευσε πάνω σε σπίτια. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα σκουπίδια μπορεί να έχουν καταπλακώσει περίπου 100 καλύβες.


Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σήμερα, καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα θύματα, ενώ μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις έφηβοι, σύμφωνα με πηγή στο νοσοκομείο του Κολόμπο.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Σρι Λάνκα όταν κατέρρευσε μέρος μιας χωματερής θάβοντας περίπου σαράντα καλύβες σε μια παραγκούπολη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν συχνά τις συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία εξαιτίας της λειτουργίας αυτής της ανοικτής χωματερής, όπου υπολογίζεται πως βρίσκονται 23 εκατ. τόνοι σκουπιδιών και όπου συνεχίζουν να απορρίπτονται 800 τόνοι σκουπιδιών καθημερινά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM