Γιέσε Κλάβερ: Η μεγάλη έκπληξη των ολλανδικών εκλογών που μοιάζει με τον Τρουντό

Γιέσε Κλάβερ: Η μεγάλη έκπληξη των ολλανδικών εκλογών που μοιάζει με τον Τρουντό Facebook Twitter
0

 Mε τον Κέρμιτ «υποδέχτηκαν» οι Ολλανδοί Πράσινοι τα αποτελέσματα των εκλογών στη χώρα τους, που τους δίνουν πολύ αυξημένα ποσοστά και 14 έδρες, από 4 που είχαν στις προηγούμενες εκλογές.

Μετά την ανακοίνωση των exit poll οι Πράσινοι ανέβασαν αυτό το tweet με τον διάσημο βάτραχο να πανηγυρίζει.

Επικεφαλής στο κόμμα  «Πράσινοι-Αριστερά» που στις θέσεις του θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών και των συνεργασιών στην εποχή του 3% είναι ένας 30χρονος, ο  Γιέσε Κλάβερ, τον οποίο πολλοί παρομοιάζουν εμφανισιακά με τον Τζαστίν Τρουντό, τον Πρωθυπουργό του Καναδά.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι ινδάλματά του είναι ο Ομπάμα και ο Σάντερς και ότι ο Τρουντό είναι φιλελεύθερος με περισσότερους μυς. Μάλιστα σύνθημα του στις εκλογές ήταν το «Jesse we can», που αποτελεί παράφραση του γνωστού συνθήματος του πρώην αμερικανού Προέδρου σε συνδυασμό με το μικρό του ονομα.  

Ο Κλάβερ που ο πατέρας του ήταν από το Μαρόκο ενώ η μητέρα του Ολλανδή από την Ινδονησία, που υπήρξε αποικία της Ολλανδίας, έθεσε προεκλογικά τα ζητήματα της υγειονομικής περίθαλψης, της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ανάγκης η χώρα του να μην γυρίσει την πλάτη στους πρόσφυγες.

«Ο Βίλντερς ποντάρει ποντάρει στο μίσος και στο φόβο. Εμείς βασιστήκαμε  στην ελπίδα και στην ενσυναίσθηση» δήλωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM