O Μπράντλεϊ Κούπερ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για το Ισλαμικό Κράτος

O Μπράντλεϊ Κούπερ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για το Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ δουλεύει την περίοδο αυτή πάνω σε μία νέα μίνι τηλεοπτική σειρά, το σενάριο της οποίας βασίζεται σε ένα βιβλίο που αναφέρεται στην άνοδο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους- μία παραγωγή που ο συγγραφέας της πιστεύει ότι θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να κατανοήσουν πώς προέκυψε η ομάδα αυτή.

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ, το 2016, βιβλίο του Τζόμπι Γουόρικ με τίτλο «Black Flags: The Rise of ISIS» συνδέει τα κομμάτια και προσπαθεί να προσεγγίσει τις ρίζες του τζιχάντ, ξεκινώντας από μία απομακρυσμένη ιορδανική φυλακή μέχρι την εξέλιξή του στο κράτος της Συρίας. Το βιβλίο ακολουθεί επίσης την μικρή ομάδα Αμερικανών και διεθνών πρακτόρων που δουλειά τους ήταν να ανακόψουν τη δράση της οργάνωσης.

Ο 56χρονος συγγραφέας του βιβλίου δήλωσε, μέσω Twitter, ενθουσιασμένος που θα δημοσιοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η είδηση αυτή.


Η μίνι σειρά γυρίζεται για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ΗΒΟ, μέσω της εταιρείας παραγωγής του Μπράντλεϊ Κούπερ.


Ο Γουόρικ, που είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Washington Post, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η σειρά θα έχει ως στόχο να εξηγήσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει να διευκρινιστούν τα θέματα που σχετίζονται με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους και τα κίνητρά του.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM
H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

8 κυκλοφορίες προστίθενται στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, ανάμεσά τους το spin-off του Τζον Γουίκ, μια ακόμα tour de force εμφάνιση του Νίκολας Κέιτζ και ένα crowdpleaser με τον Στιβ Κούγκαν που δύσκολα θα αφήσει μάτι στεγνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM