Τράκαρε το αυτο-οδηγούμενο όχημα της Google

Τράκαρε το αυτο-οδηγούμενο όχημα της Google Facebook Twitter
0

Στο πρώτο ατύχημα για το οποίο θεωρείται υπαίτιο το αυτο-οδηγούμενο όχημα τεχνητής νοημοσύνης, ενεπλάκη πρόσφατα ένα από τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google, σύμφωνα με το Mashable.

Όπως αναφέρει η έκθεση της εταιρείας, στην οποία αναλαμβάνει εν μέρει την ευθύνη για το συμβάν, η σύγκρουση μεταξύ ενός αυτο-οδηγούμενου οχήματός της το οποίο κινείτο χωρίς ανθρώπινη παρουσία κι ενός λεωφορείου, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου, σε δρόμο της περιοχής Mountain View της Καλιφόρνια, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Αν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που όχημα της Google εμπλέκεται σε ατύχημα, είναι κατά ομολογία της εταιρείας η πρώτη φορά που το προκαλεί, αλλά και η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εμπλέκεται σε τέτοιο συμβάν.

Κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, το όχημα της Google βρισκόταν εν κινήσει με ταχύτητα μόλις 3 χλμ. και το δημόσιο λεωφορείο, που ήταν γεμάτο επιβάτες, πήγαινε με 24 χιλιόμετρα την ώρα. ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημιές και στα δύο οχήματα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Τech & Science / Ενυδάτωση: Αρκούν τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν ότι η αφυδάτωση συχνά περνά απαρατήρητη τον χειμώνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κόπωσης, πνευματικής θολούρας και πιο σοβαρών προβλημάτων στα νεφρά
THE LIFO TEAM