Απαγόρευση της μπούρκας θέλουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

Απαγόρευση της μπούρκας θέλουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ Facebook Twitter
0

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξακολουθούν να απορρίπτουν την επιβολή ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία, τάσσονται ωστόσο υπέρ της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, όπως είναι η απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους, ενώ ζητούν την ποινικοποίηση της έκφρασης υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.


Σε σχέδιο ψηφίσματος που θα τεθεί προς έγκριση στο Συνέδριο του κόμματος που αρχίζει την Δευτέρα στην Καρλσρούη και παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, δεν υιοθετήθηκε η πρόταση πολλών ηγετικών στελεχών για τη μείωση του αριθμού των προσφύγων πριν από τον Μάρτιο, οπότε θα διεξαχθούν εκλογές σε τρία κρατίδια, επισημαίνεται ωστόσο ότι η μπούρκα, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα των γυναικών, έρχεται σε αντίθεση με τις γερμανικές αξίες. «Όποια φορά μπούρκα δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στην ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία μας. Επομένως απορρίπτουμε τη χρήση της σε δημόσιους χώρους», αναφέρεται στο 18σέλιδο σχέδιο ψηφίσματος.


Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ποινικοποιηθεί η έκφραση υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο, αλλά και ότι είναι απαραίτητος ο περιορισμός του δικαιώματος των προσφύγων να φέρουν στην Γερμανία τις οικογένειές τους, ενώ γίνεται σαφής προειδοποίηση για το μέλλον της Ζώνης Σένγκεν, «αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ικανή να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της».


«Θέλουμε να διατηρήσουμε την Σένγκεν. Το τέλος της θα είχε σοβαρές συνέπειες. Θα προκαλούσε παράπλευρες ζημιές οικονομικά, πολιτικά και σε άλλους τομείς», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Συνθήκη βρίσκεται σε κίνδυνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM