Το Ισλαμικό κράτος αποκεφάλισε τον Κροάτη που κρατούσε όμηρο

Το Ισλαμικό κράτος αποκεφάλισε τον Κροάτη που κρατούσε όμηρο Facebook Twitter
0

Το Ισλαμικό κράτος αποκεφάλισε τον Κροάτη που κρατούσε όμηρο Facebook Twitter

 

Tη φωτογραφία του αποκεφαλισμένου πτώματος ενός κροάτη ομήρου δημοσιοποίησε ο αιγυπτιακός κλάδος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

 

Η οργάνωση είχε απειλήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα τον σκοτώσει, αν δεν απελευθερωθούν οι μουσουλμάνες φυλακισμένες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Περιλαμβάνει μια λεζάντα που γράφει "θάνατος του κροάτη ομήρου, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας...".


Το SITE ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter στις 12 Αυγούστου.


Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: "Είδαμε αυτή τη είδηση στο Ίντερνετ, αλλά αυτή τη στιγμή κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους. Αν επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι αληθινή, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης με δήλωση".


Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από την οργάνωση Επαρχία Σινά εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.


Η Ardiseis Egypt, μια μονάδα της γαλλικής εταιρείας CGG, η οποία ειδικεύεται στις γεωολογικές έρευνες για πετρέλαιο και αέριο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα μέλος του προσωπικού της είχε απαχθεί στις 22 Ιουλίου ενώ ταξίδευε για το Κάιρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM