Στην επίδειξη της Victoria's Secret απαγορεύεται να ρωτήσεις για φεμινισμό

Στην επίδειξη της Victoria's Secret απαγορεύεται να ρωτήσεις για φεμινισμό Facebook Twitter
1

Η επίδειξη μόδας της εταιρείας εσωρούχων Victoria's Secret είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Δεκάδες δημοσιογράφοι παρευρίσκονται στο σόου και έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα μοντέλα στα παρασκήνια, μαθαίνοντας ποιο είναι το αγαπημένο τους κομμάτι της κολεξιόν ή πώς αισθάνονται που είναι οι «άγγελοι» της Victoria's Secret. Ερωτήσεις όμως φεμινιστικές απαγορεύονται.

Το παραπάνω διαπίστωσε δημοσιογράφος της Independent όταν ρώτησε το μοντέλο Romee Strijd αν είναι φεμινίστρια και ποια είναι η άποψή της σχετικά με τους ισχυρισμούς ορισμένων ότι τα σόου της εταιρείας αντικειμενοποιούν τις γυναίκες. Αμέσως επενέβη ένας εκπρόσωπος δημοσιών σχέσεων της εταιρείας και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να μην κάνει τέτοιες ερωτήσεις.


Οι επιδείξεις της Victoria's Secret έχουν επικριθεί για την προώθηση ενός ιδεαλιστικού προτύπου για το ιδανικό σώμα. Κάποια από τα μοντέλα μάλιστα έχουν μιλήσει για τις αυστηρές δίαιτες και την εξαντλητική προπόνηση στην οποία υποβάλλονται πριν από το σόου. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που υπερασπίζονται με σθένος την επίδειξη και τα 47 μοντέλα της, ως μια γιορτή ισχυρών, δυναμικών γυναικών.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ας πληρωνόμουν κι εγώ τέτοια ποσά κι ας έκανα εξαντλητική δίαιτα και προπόνηση. Άσε μας μωρέ! Επίσης, γιατί πάντα οι γυναίκες μοντέλα αντικειμενοποιούνται αλλά για τους άντρες μοντέλα ούτε λόγος; Ισότητα κατά τ'άλλα...