Γκιούλ: «Τα δικαστήρια πρέπει να προστατευθούν»

Γκιούλ: «Τα δικαστήρια πρέπει να προστατευθούν» Facebook Twitter
0

Αποστάσεις από τη στάση που κρατά ο Ερντογάν στο ζήτημα των αποκαλύψεων για διαφθορά εντός του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται να κρατά ο Τούρκος πρόεδρος Αμπνουλά Γκιούλ.

Ο Γκιουλ ανέφερε σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που κλόνισε την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας,  ότι «παράλληλες δομές δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μέσα στο κράτος».

Σε συνέντευξη του στο Haberturk λέει ότι «τα δικαστήρια πρέπει να δράσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις οδηγίες».

«Θα πρέπει να προστατευτούν από ιδεολογικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα» τονίζει ο Γκιούλ που από τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζεται συχνά ως « αντίπαλος», του Ερντογάν  και σύμμαχος του κινήματος που πρόσκειται στον ισλαμιστή διανοητή Φετουλαχ Γκιουλέν.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν με αφορμή την έρευνα που κλονίζει την κυβέρνηση του, είχε μιλήσει για διεθνή συνωμοσία εναντίον της κυβερνήσεως.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM