Μιλώντας στον Stephen Colbert, η Meryl Streep είπε ότι το The Devil Wears Prada είχε αντιμετωπιστεί στην εποχή του ως «chick flick», μια κατηγοριοποίηση που, όπως υποστήριξε, έκανε την παραγωγή να παλεύει για τον προϋπολογισμό της.
Η ίδια συνέδεσε εκείνη την εμπειρία με το πώς το Χόλιγουντ έβλεπε για χρόνια τις ταινίες με γυναίκες στο κέντρο της ιστορίας, φέρνοντας ως σύγχρονο παράδειγμα ακόμη και το Barbie.
Η παρατήρησή της αποκτά ενδιαφέρον ακριβώς επειδή το Devil Wears Prada διαβάζεται σήμερα πολύ διαφορετικά. Η ταινία, που τότε είχε θεωρηθεί κάτι ελαφρύτερο, κατέληξε να γίνει μία από τις πιο ανθεκτικές επιτυχίες της ποπ κουλτούρας των 00s, με παγκόσμιες εισπράξεις άνω των 326 εκατ. δολαρίων. Τώρα επιστρέφει με δεύτερη ταινία, ξανά με τη Streep, την Anne Hathaway, την Emily Blunt και τον Stanley Tucci, αλλά σε μια στιγμή που η αξία της αναγνωρίζεται πολύ περισσότερο
Αυτό φαίνεται και στον τρόπο που έχει αρχίσει ήδη η προώθηση της νέας ταινίας. Σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση, η Streep φόρεσε μπλε πουλόβερ σε σαφή αναφορά στον διάσημο μονόλογο της Miranda Priestly για το χρώμα, επαναφέροντας αμέσως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες στιγμές της πρώτης ταινίας. Παράλληλα, δημοσιεύματα σημειώνουν ότι, ενώ το 2006 οι οίκοι μόδας ήταν πιο επιφυλακτικοί απέναντι στην ταινία, σήμερα η επιστροφή της συναντά πολύ πιο άμεση αποδοχή από τον χώρο της μόδας.
Μέσα σε αυτό το νέο κύμα δημοσιότητας προέκυψε και ένα ακόμη εύρημα: σύμφωνα με έρευνα της Ancestry.com, η Meryl Streep είναι μακρινή συγγενής της Anna Wintour, που εδώ και χρόνια θεωρείται μία από τις βασικές εμπνεύσεις πίσω από τη Miranda Priestly.
Το Entertainment Weekly έγραψε ότι οι δύο γυναίκες είναι έκτες ξαδέλφες, με τη Streep να σχολιάζει ότι αυτό «εξηγεί τα πάντα». Είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά ταιριάζει απόλυτα σε μια επιστροφή που ξαναφέρνει μαζί μνήμη, μόδα και μύθο.