Νετανιάχου για Ιράν: «Θα στόχευαν και την Ευρώπη. Το έκαναν»

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Στο σημείο όπου έπεσε ιρανικός πύραυλος στο Μπεϊτ Σεμές βρέθηκε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που η επιχείρηση «Roaring Lion», την οποία το Ισραήλ διεξάγει σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, βρίσκεται στην τρίτη ημέρα της.

Μιλώντας επί τόπου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι στόχος των επιχειρήσεων είναι η αποτροπή «υπαρξιακών απειλών κατά του Ισραήλ, αλλά και σοβαρών απειλών κατά της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου». Αντιπαραβάλλοντας τη στρατηγική των δύο πλευρών, υποστήριξε ότι «οι τύραννοι της Τεχεράνης στοχεύουν αμάχους, ενώ εμείς στοχεύουμε τους τυράννους της Τεχεράνης για να προστατεύσουμε αμάχους».

Ο Νετανιάχου επέμεινε ότι οι ιρανικές απειλές δεν περιορίζονται στη Μέση Ανατολή. «Φωνάζουν “θάνατος στο Ισραήλ, θάνατος στην Αμερική”. Αυτός είναι ο τελικός τους στόχος. Αλλά θα χτυπούσαν και όσους βρίσκονται ενδιάμεσα… θα χτυπούσαν την Ευρώπη. Το έκαναν», ανέφερε.

Η αναφορά του ερμηνεύεται ως έμμεση σύνδεση με το πρόσφατο περιστατικό στην Κύπρο, όπου μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βρετανική βάση RAF Akrotiri. Το Λονδίνο έκανε λόγο για περιορισμένες ζημιές χωρίς τραυματισμούς, ενώ η Λευκωσία επιβεβαίωσε «περιστατικό» στη βάση, η οποία αποτελεί κυρίαρχο βρετανικό έδαφος και κομβικό σημείο για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων και εξελιγμένων βαλλιστικών δυνατοτήτων από το Ιράν, χαρακτηρίζοντας το καθεστώς «μοναδική περίπτωση» ως προς τη φύση της απειλής που συνιστά.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε δημόσια τον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξή του, αποκαλώντας τον «μεγάλο φίλο και μεγάλο ηγέτη του κόσμου» σε μια «κρίσιμη προσπάθεια για τη σωτηρία του κόσμου».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενώ ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει στοχευμένες επιχειρήσεις κατά ιρανικών και φιλοϊρανικών στόχων, μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα σε ισραηλινές πόλεις.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM