Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

ΙΤΑΛΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΑΣ Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Ένας φύλακας σε εργοτάξιο κοντά στο παγοδρόμιο της Κορτίνα, στην Ιταλία, πέθανε στη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας, εν μέσω παγετού, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές

Ο υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ζήτησε πλήρη διερεύνηση για τις συνθήκες θανάτου του 55χρονου.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, ο άνδρας εργαζόταν το βράδυ της Πέμπτης σε εργοτάξιο κοντά στο παγοδρόμιο της Κορτίνα. Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Η κρατική εταιρεία που έχει την ευθύνη για τα ολυμπιακά έργα υποδομής (Simico) διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν ήταν δικής της εποπτείας και εξέφρασε συλλυπητήρια. Από την πλευρά του ο δήμος της Κορτίνα έκανε λόγο για ένα γεγονός που έχει προκαλέσει «βαθιά θλίψη και ανησυχία» στην τοπική κοινωνία.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Μιλάνο–Κορτίνα είναι προγραμματισμένοι για τις 6–22 Φεβρουαρίου 2026. Η Κορτίνα θα φιλοξενήσει αγώνες curling, τα αγωνίσματα σε πίστα πάγου (έλκηθρο/μπόμπσλεϊ) και το γυναικείο αλπικό σκι, ενώ μέρος των διοργανώσεων θα γίνει στο Μιλάνο, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή έναρξης στο Σαν Σίρο.

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι στην έναρξη θα εμφανιστεί ο Αντρέα Μποτσέλι, μαζί με τη Μαράια Κάρεϊ, ενώ προβλέπεται και αφιέρωμα στον Τζόρτζιο Αρμάνι, που πέθανε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 91 ετών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM