Ο Ομπάμα ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Ομπάμα ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού Facebook Twitter
2

Την αναγέννηση της οικονομίας, μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, έθεσε ως προτεραιότητα ο Μπάρακ Ομπάμα ενώπιον του Κογκρέσου,  στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα κινηθεί έξυπνα για να ωφελήσει τους πολλούς ενώ επισήμανε την ανάγκη για επενδύσεις στις υποδομές, στην παιδεία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα πρότεινε μεταρρυθμίσεις για να μειωθεί το κόστος της υγείας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο δρόμος προς την ανάπτυξη δεν είναι στρωμένος με περικοπές.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει τον κατώτατο μισθό αλλά και να θεσπίσει νομοθεσία για την εξίσωση των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε πρόγραμμα κρατικών επενδύσεων για την ανακατασκευή δρόμων και γεφυρών και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα υψηλότερης φορολόγησης για τους πλούσιους. «Κύριο μέλημα της γενιάς μου είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής μηχανής της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης - της ακμάζουσας μεσαίας τάξης», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM