No.1

Chanel: Η Άιο Εντέμπιρι νέα πρέσβειρα του οίκου υψηλής ραπτικής

Chanel: Η Άιο Εντέμπιρι νέα πρέσβειρα του οίκου υψηλής ραπτικής Facebook Twitter
0

Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τη βραβευμένη ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Άιο Εντέμπιρι, η οποία αναλαμβάνει ρόλο πρέσβειρας του ιστορικού brand, εκπροσωπώντας τη νέα, τολμηρή γενιά του σύγχρονου κινηματογράφου και της τέχνης.

Η Chanel, σε ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε την Εντέμπιρι «μια δημιουργό που ενσαρκώνει το πνεύμα της εποχής, με σπάνιο χιούμορ, ευφυΐα και αυθεντικότητα». Όπως αναφέρεται, η συνεργασία με την ταλαντούχα ηθοποιό εδραιώθηκε μέσα από τον αμοιβαίο θαυμασμό που τρέφουν εκείνη και ο διευθυντής δημιουργικού Matthieu Blazy, ο οποίος επιμελείται τις πιο πρόσφατες συλλογές του οίκου.

Η Εντέμπιρι έχει ήδη εμφανιστεί με δημιουργίες Chanel στο Φεστιβάλ Βενετίας και στο New York Film Festival, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια για το κομψό και φυσικό της στυλ. Μιλώντας για τη νέα συνεργασία, η ίδια δήλωσε:

«Οι δημιουργίες του Matthieu μου δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά εξακολουθώ να νιώθω ο εαυτός μου. Είμαι τόσο χαρούμενη που ξεκινάω αυτή την περιπέτεια με τον Matthieu και τον οίκο Chanel».

Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως πρέσβειρα Chanel θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στην επίδειξη Άνοιξη–Καλοκαίρι 2026 στο Grand Palais του Παρισιού, ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της Εβδομάδας Μόδας.

Ο Matthieu Blazy, από την πλευρά του, εξήρε τη δημιουργικότητα και την πολυπλευρικότητα της Εντέμπιρι: «Τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Θαυμάζω την τόλμη της, την ομορφιά της, την ευφυΐα της και την καλλιτεχνική της συνέπεια».

Η Άιο Εντέμπιρι, γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά “The Bear”, αλλά και για τη συμμετοχή της σε βραβευμένα κινηματογραφικά projects, θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές φωνές της νέας γενιάς του Χόλιγουντ, συνδυάζοντας χιούμορ, ευαισθησία και αυτογνωσία – στοιχεία που, όπως όλα δείχνουν, την καθιστούν ιδανική εκπρόσωπο της αισθητικής και της φιλοσοφίας της Chanel.

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM