Στολίσκος για Γάζα: «Ο Νετανιάχου ενέκρινε την επίθεση με drones κατά πλοίων»

ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΓΑΖΑ ΕΠΙΘΕΣΗ DRONES ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε άμεσα ο ίδιος στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά δύο πλοίων, μέρος του στολίσκου Global Sumud Flotilla, μετέδωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CBS News.

Το CBS επικαλείται δύο αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν drones από υποβρύχιο και έριξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά των πλοίων που ήταν αγκυροβολημένα έξω από το λιμάνι Σίντι Μπου Σαΐντ της Τυνησίας, προκαλώντας φωτιά, σύμφωνα με το CBS News.

Υπενθυμίζεται πως και το March to Gaza Greece είχε καταγγείλει επίθεση με drones στον στολίσκο για τη Γάζα, την περαμένη εβδομάδα. «Ήδη 9 επιθέσεις σε 8 πλοία με drones, κρότου–λάμψης, χημικά και παρεμβολές. Παρά τις μικρές ζημιές, ο στόλος συνεχίζει ατρόμητος» ανέφεραν.

Σε ανακοίνωσή του, ο Global Sumud Flottilla είχε υπογραμμίσει ότι «τα πλοία του δέχθηκαν επίθεση με drones σε διεθνή χωρικά ύδατα νότια της Κρητης» στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, προσθέτοντας ότι «υπέστησαν σοβαρές ζημιές τρία σκάφη του» και ότι «πρόκειται για επίθεση από την κυβέρνηση (του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου».

Ο στολίσκος Global Sumud, αποτελείτο από περίπου 45 πλοία στα οποία επέβαιναν πολιτικές προσωπικότητες και φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές από περισσότερες από 40 χώρες. Απέπλευσε από την Ισπανία τον Σεπτέμβριο με στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Την Τετάρτη το βράδυ το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε να αναχαιτίζει πλοία του στολίσκου, αφού προειδοποίησε τα πληρώματά τους ότι εισέρχονται σε ύδατα τα οποία ελέγχει το Ισραήλ.

Περισσότεροι από 400 ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία στολίσκου συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM